1. Glenda Cleveland was niet de buurvrouw van Dahmer

Zoals al eerder werd aangegeven door journaliste Anne Schwartz was Glenda Cleveland helemaal geen buurvrouw van Jeffrey Dahmer. Eigenlijk is Glenda, die misschien wel elke dag de politie belde voor de stankoverlast, een samenvoeging van twee personen. De échte Glenda Cleveland, die in een gebouw woonde naast het gebouw van de echte Jeffrey Dahmer, en zijn echte buurvrouw Pamela Bass. De laatstgenoemde kreeg daadwerkelijk een broodje aangeboden toen Dahmer bij haar op bezoek kwam.

jeffrey dahmer serie

2. Jeffrey Dahmer dronk (waarschijnlijk) geen bloed

In de serie zie je dat Jeffrey af en toe bloed drinkt zoals een vampier, terwijl dit vermoedelijk helemaal niet gebeurde. De seriemoordenaar nam wel bloed af bij vrijwilligers in Milwaukee, maar van het feit dat hij het zelf op dronk is geen bewijs. Zelf ontkende de moordenaar het.

3. Jeffrey Dahmer vond Ronald Flowers te zwaar

Dahmer neemt in de serie een potentieel slachtoffer, Ronald Flowers, mee naar zijn oma, die hem op andere gedachten brengt. In het echt ging het toch wat anders. Zo gaf Jeffrey toe dat Ronald Flowers té zwaar was om op de snijtafel te leggen, waardoor hij wakker werd in het ziekenhuis en de poging tot moord heeft weten te ontsnappen.

4. Er zaten maar twee sloten op de deur van Dahmer

Hoewel het appartement van Jeffrey in de serie een beetje op een gevangenis lijkt met al zijn sloten, had het echte appartement er maar twee. De verwarring kan komen doordat het potentieel slachtoffer, Tracy Edwards, het verhaal van de gebeurtenis veranderde na Dahmers arrestatie. Zo had hij het in interviews ook over meerdere sloten terwijl op de foto van het plaats delict er toch echt maar twee te zien zijn.

5. Sandra Smith is (waarschijnlijk) nooit gearresteerd

In de laatste aflevering van de serie werd Sandra Smith, de dochter van Glenda Cleveland, gearresteerd omdat ze het fototoestel van een jongeman kapotmaakte. Wat wel klopte aan deze scène, is dat er veel ramptoeristen naar de buurt van Dahmer kwamen na zijn arrestatie. Er is echter geen bewijs dat Sandra Smith zich hiermee bezighield en of ze hiervoor in de boeien is geslagen.

6. Jeffrey Dahmer droeg geen bril tijdens de rechtszaak

De Jeffrey Dahmer die wij kennen draagt zijn herkenbare bril en zo was hij ook te zien tijdens de rechtszaak in de serie. Toch droeg de echte moordenaar deze alleen tijdens het vonnis, maar daarvoor niet. Hier is ook een reden voor. Hij wilde namelijk niemand aankijken en zonder bril of lezen zag hij niet zo veel.

wat klopt er niet aan serie jeffrey dahmer