Rapper 50 Cent onherkenbaar na bizarre transformatie

Kijk je naar een acteur als Johnny Depp, dan herken je deze vaak niet terug in zijn filmrollen. Doorgaans heeft dit vooral te maken met make-up, styling, pruiken en special-effects. Voor bepaalde films moeten acteurs echter net een aantal stappen verdergaan om een realistisch personage neer te zetten. Ze moeten vaak heel veel kilo’s aankomen of juist afvallen. Dit geldt ook voor 50 Cent.

We kennen hem natuurlijk vooral als rapper, maar door de jaren heen heeft hij ook een aantal filmrollen op zijn naam gezet. Doorgaans zijn het niet bepaald de beste films, maar voor de film All Things Fall Apart is 50 Cent er écht voor gegaan.

50 Cent

Ziekte en topsport in All Things Fall Apart

De film All Things Fall Apart gaat over de succesvolle football-speler Deon. Deon is onverslaanbaar op het veld, maar wordt ondertussen wel gekweld door een tumor die steeds meer groeit. Terwijl hij worstelt met zijn ziekte heeft hij tegelijkertijd ook nog zijn verplichtingen voor de NFL.

Dat zorgt voor de nodige conflicten, maar Deon blijft strijden om zowel op het gebied van zijn sport als zijn lichaam als winnaar uit de race te komen. 50 Cent speelt de rol van Deon en onderging daarvoor een bizarre transformatie.

50 Cent

Bijna 25 kilo afvallen voor filmrol

Voor zijn rol moest 50 Cent zo’n 24,5 kilo (54 pounds) afvallen. Een bizarre hoeveelheid. Het kostte de rapper dan ook de nodige moeite. Het afvallen moest namelijk gebeuren over een periode van 9 weken. Dat zorgde ervoor dat hij op een dieet van vloeibaar eten ging en elke dag 3 uur lang op de loopband stond. De motivatie was er wel voor de rapper/acteur. Hij baseerde zijn personage namelijk op een jeugdvriend die ooit stierf aan kanker.

50 Cent afvallen

Indrukwekkende transformatie van 50 Cent

De uiteindelijke transformatie van 50 cent voor All Things Fall Apart is werkelijk bizar te noemen. Hij is haast niet meer herkenbaar. Op IMDb krijgt de film een 5.4, maar aan 50 Cent’s moeite ligt dat matige cijfer niet. Behoefte aan meer films om te checken? Probeer dan de actiefilms The Kingdom of Rogue City, die beiden op Netflix te vinden zijn.