5 tips om rijker te worden in 2021

Bedrijven gaan failliet, mensen worden ontslagen en restaurants hebben de zwaarste tijd uit hun leven. Als entrepreneur is het extra zwaar om je hoofd boven water te houden. Deze periode raakt ons allemaal en er is geen handleiding om er mee om te gaan. Inkomsten zijn in barre tijden extra belangrijk en laten wij nou net vijf tips hebben om je op weg te helpen.

 

1. Kill or be killed

Als entrepreneur heb je vaste regels om iets op een goede manier op te bouwen. Alleen als de wereld zo’n chaos is, dan hoef je echt niet binnen de lijntjes te blijven kleuren. Deze drastische tijden vragen om drastische maatregelen. Doe er alles aan om ergens een houvast te creëren. Dat is een manier om alsnog succesvol te worden, ook in deze tijd.

2. Vertrouw op jezelf om rijker te worden

Een bedrijf kan je alleen of met partner(s) opzetten. Normaliter is het een goed om het allebei eens te proberen zodat je kan vergelijken en voor jezelf kan bepalen wat voor jou werkt. De wereld is al erg schommelig en het is zwaar genoeg om jezelf recht overeind te houden. En vertrouw je dan ook nog op iemand die 1 been van je vastheeft? Dit is het moment om iets op te zetten waar alleen jij voor nodig bent.

rijk worden

3. Een kwestie van geven en nemen

Het is begrijpelijk dat je mensen niet wil lastig vallen. Maar de piramides werden ook niet gebouwd door één persoon. Laat je trots niet in de weg staan en haal die goodwill binnen die je over de tijd heb gecreëerd. Vertrouw alleen jezelf, maar een gunst innen is meer dan welkom. Hou het professioneel en return the favor. Zo behoud jij je connecties.

4. Survival of the fittest

Sommige momenten komen eerder uit het donkere dal dan anderen. Zoek naar het licht aan het einde van de tunnel en kijk waar het geld heen gaat. Het is slim om te kijken en te analyseren welke plekken in de wereld weer als eerste opleven. Meerdere grote bedrijven zijn zo begonnen, en je moet het leren van de beste.

5. ‘Wat als’ bestaat niet meer

Gebeurd is gebeurd. Het heeft geen zin om na te denken over wat je had kunnen doen. Je kan er niets meer aan doen en laat je niet vangen door deze sleur. Een entrepreneur kijkt vooruit. Het verleden laat je dan ook los en focussen op de toekomst. Hier liggen nog genoeg kansen voor jou