1. Overweeg een sim only abonnement

Als je al een goede telefoon hebt, waarom zou je dan extra betalen voor een toestel bij een abonnement? Een sim only abonnement is dan echt de juiste keuze. Hiermee betaal je alleen voor je belminuten, sms’jes en data, zonder dat je vastzit aan de extra kosten van een nieuw toestel. Vooral als je tevreden bent met je huidige telefoon kan dit een flinke besparing opleveren.

Als je een sim only abonnement kiest, is het handig om te weten hoeveel data je gemiddeld verbruikt. Kijk je onderweg graag video’s of stream je muziek? Dan is een grotere databundel een slimme keuze. Zo weet je in ieder geval zeker dat je voldoende hebt, want wanneer je over je bundel gaat, is dat uiteindelijk een duurder grapje.

2. Gebruik cloudopslag voor meer (opslag)uimte

Foto’s, video’s en apps kunnen je opslagruimte snel vullen. Door over te stappen op cloudopslag zoals Google Drive, iCloud of Dropbox, kun je je bestanden opslaan zonder je telefoon te belasten. Dit betekent dat je altijd bij je documenten kunt, terwijl je telefoon soepel blijft draaien. Het handige is dat deze apps gewoon digitaal/online te bezoeken zijn, dus je kan het altijd (met een internetverbinding) openen om iets te kijken of terug te halen.

3. Optimaliseer je apps en instellingen

Laten we eerlijk zijn, niet alle apps hebben toegang nodig tot je locatie, meldingen of gegevens. Door je instellingen te optimaliseren en alleen toegang te geven aan apps die je echt nodig hebt, verleng je de levensduur van je batterij en bescherm je je privacy.

Want zeg nou zelf, hoeveel ongebruikte apps staan er nog op je telefoon? Tijd voor een grote schoonmaak! Verwijder de apps die je niet gebruikt, zodat je telefoon weer sneller werkt.

4. Investeer in een goede powerbank

Er is niets frustrerender dan een lege batterij op het moment dat je hem het meest nodig hebt. Een powerbank is dan je beste vriend voor lange dagen onderweg. Kies voor een model met voldoende capaciteit (mAh), zodat je je telefoon meerdere keren kunt opladen. Handig om mee te nemen en niet afhankelijk van een stopcontact.

5. Leer nieuwe skills met online cursussen

Je smartphone kan veel meer zijn dan alleen een middel om contact te houden of te ontspannen. Met platforms zoals Coursera, Udemy en Skillshare kun je eenvoudig nieuwe skills leren, van fotografie tot coderen. Geef jezelf een creatieve boost en ontdek hoe je smartphone je kan helpen om nieuwe dingen te leren. Zo ontdek je hoe je de beste foto’s maakt, of welke handige sneltoetsen je kan gebruiken.

Met deze vijf tips kun je je kosten verlagen en tegelijkertijd het maximale uit je telefoon halen. Of het nu gaat om een sim only abonnement, cloudopslag of het leren van nieuwe skills. Hopelijk heb je er wat aan en mocht je zelf nog tips hebben, eel ze met ons!