Hierom loopt jouw iPhone-batterij zo snel leeg

Het is vooral bij de iPhone een veelgenoemd probleem: ze raken binnen afzienbare tijd ontzettend snel leeg. Of dat nou ligt aan de kwaliteit batterijen? Deels, het is immers algemeen bekend dat de lithium-ion batterijen van de iPhones afdankertjes van concurrent Samsung zijn.

Enfin, we maken er geen technisch verhaal van. Als je hem de hele nacht aan de lader hangt, is hij binnen de kortste keren weer leeg – zeker als je hem in de ochtend intensief gebruikt. TikTok, Instagram en YouTube… het kost allemaal batterij. Maar er is óók een andere oorzaak die jouw batterijpercentage significant beïnvloedt, te weten een instelling die te maken heeft met de WiFi-assistentie.

WiFi-assistentie is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je altijd goed internet blijft houden. Wanneer je deze instelling aanzet, zal je telefoon altijd zoeken naar de snelste verbinding. Op zich fijn, want wanneer je WiFi zwakker is, heb je hier maar weinig last van. Je telefoon schakelt dan namelijk uit zichzelf over naar je internetbundel, zodat je gewoon naadloos kunt blijven internetten. Dat zorgt er dan wel voor dat jouw batterij snel leegloopt.

Zo pas je de WiFi-assistentie aan

Gelukkig kun je dat gewoon uitzetten – tragere internetverbinding moet je dan maar even voor lief nemen. Het is vooral handig om de instelling uit te zetten als je bijvoorbeeld onderweg of op een ‘vreemde plek’ bent. Op deze manier voorkom je dat de iPhone steeds naar een WiFi-verbinding zoekt. Scheelt heel veel batterij!

Hoe pas je de instelling aan? Je doet dit via de iPhone-instellingen op je telefoon. Vervolgens kies je voor ‘mobiel netwerk’ en scroll je helemaal naar beneden tot je niet verder kunt. Daar schakel je de Wifi-assistentie gemakkelijk uit. Simple as it is!

Mocht dat niet werken, dan zijn hier zes tips waardoor jouw iPhone-batterij langer meegaat.