Energiebesparingsmodus aanzetten op je telefoon

Dit is de makkelijkste manier om langer te kunnen doen met je batterij. Er is gewoon letterlijk een functie die ervoor laat zorgen dat jouw iPhone alles kan gebruiken op de minst ‘batterij-vretende’ stand. Je kunt zelf bepalen wanneer je deze aanzet. De iPhone zorgt er dan ook voor dat niet-noodzakelijke taken zoals: updates van apps, het ophalen van nieuwe mail en nog meer, niet worden uitgevoerd.

Automatisch slot instellen op je iPhone

Op je iPhone kun je instellen dat er na 30 seconden een automatisch slot op je telefoon komt. Deze functie werkt alleen wanneer je jouw smartphone binnen die 30 seconden dan ook niet meer aanraakt. Dit zorgt ervoor dat je batterij een langere tijd meegaat, omdat je jouw telefoon dus niet meer gebruikt dan dat nodig is.

Geen trillingen meer bij meldingen

Heb jij toevallig de trilfunctie aanstaan op je telefoon? Deze functie gebruikt ook telkens energie. Wanneer je deze functie uitzet, gaat je telefoon langer mee. Het kan natuurlijk vervelend zijn omdat je dan misschien minder snel doorhebt wanneer je gebeld of geappt wordt, maar het zorgt wel voor een langere levensduur van je batterij.

Zet je WiFi uit voor jouw iPhone batterij

Als je onderweg bent kan het zijn dat je jouw hotspot aan hebt staan. Dit kan zijn doordat je bijvoorbeeld in de trein zit en de WiFi van de trein niet goed op je laptop werkt. Je wilt wel gewoon fatsoenlijk kunnen werken. Misschien is het dan toch verstandig om even te wachten totdat je thuis bent. Hotspot ‘vreet’ namelijk je batterij.

Apps afsluiten is overbodig voor de levensduur van je batterij

Heb jij wel eens gehoord dat het beter voor je telefoon is om alle apps af te sluiten en weg te swipen? Voor je batterij is dit namelijk helemaal niet beter. Het moment dat je ze volledig afsluit, neemt dit percentages van je batterij. En stel je start ze weer helemaal op, dan kost het ook veel. Sta je dus ergens met weinig percentage? Laat die apps maar lekker open staan, dan kun je dus langer doen met je iPhone batterij.

De achtergrond van je iPhone aanpassen

Het klinkt misschien gek, maar je achtergrond kan ook de levensduur van je batterij bepalen. Voornamelijk op de nieuwe iPhones heb je een functie ‘perspectiefgebruik’. Je kunt zien dat deze functie aanstaat wanneer je jouw telefoon een beetje schuin houdt en je ziet dat de achtergrond een soort meebeweegt. Wanneer je deze functie uitzet, merk je dat je telefoon minder snel leeg gaat.