De 5 mooiste en rustigste standen van Europa in 2023 Travel

De 5 mooiste en rustigste standen van Europa in 2023

Weer zin om binnenkort op reis te gaan, maar nog geen idee waar je naartoe wilt gaan? Overweeg dan eens om in de buurt van één van deze magische vijf stranden een reis te boeken, want dat wordt gegarandeerd een fantastische vakantie.

5 mooiste stranden van Europa 2023

Het is gelukkig bijna weer tijd voor een welverdiende lui-lekker-vakantie, waarbij je met een biertje in je linkerhand, een grote laag zonnebrand en je tenen in het zand eindelijk kunt gaan genieten na een jaar hard werken. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Dan zijn deze 5 mooiste en rustigste stranden van Europa in 2023 absoluut iets voor jou!

1. Cala Mariolu, Sardinië

Naast dat het Italiaanse eiland Sardinië al een prachtig eiland op zich is, vind je hier ook een adembenemend strand Cala Mariolu. Echter moet je er wel wat voor doen om dit strand te kunnen bezoeken, het is namelijk alleen met de boot of via een pittige te bereiken. Maar daar krijg je wel een idyllische plek voor terug waar je in alle rust van het zonnetje kunt genieten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GIUSEPPE CHIRONI (@giuseppe_chironi)

2. Porto Limnionas, Zakynthos

Het prachtige Porto Limnionas op Zakynthos is met recht een van de mooiste stranden in Europa uit 2023. Dit strand ligt verscholen in een baai en is dan ook nog onbekend voor andere toeristen. Zo is er bij het strand op een klein restaurant na geen enkele faciliteit aanwezig. Dus neem vooral je eigen koude biertjes mee, maar mocht je niet willen slepen met een ligbedje? Dan kun je voor zes euro een ligbedje huren bij het restaurant.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZakynthosAPP (@zakynthosapp)

3. Stiniva, Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder onder de Nederlandse toerist, maar het eiland Vis met het prachtige Stiniva strand is echter nog erg rustig. Dit kleine strand is omringd door rotsen en is dan ook alleen te bereiken met de boot of een steile afdaling, maar dan heb je ook wel echt het gevoel alsof je op een onbewoond eiland zit. Zo is het water helderblauw en kun je er goed snorkelen.

 

4. Olüdeniz, Turkije

Het allermooiste zandstrand van Turkije vind je in. Olüdeniz. Dit is een prachtige turquoise gekleurde lagune en is omgeven door ongerepte groene pijnboombossen. Niet voor niets hebben de filmmakers van de film ‘The Blue Lagoon’ dan ook besloten een deel van de film hier op te nemen. De perfecte plek dus om voor de rest van het jaar genoeg energie op te kunnen doen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Visit Ölüdeniz (@visit_oludeniz)

5. Praia do Carreiro do Mosteiro, Berlang, Portugal

Last but not least is het prachtige strand Praia do Carreiro do Mosteiro Berlang in Portugal. Dit strand ligt in een kleine baai op het eiland Berlenga waar je kunt vertoeven in een oase van rust. Het bijzondere aan dit strand is dat het zand een rozeachtige kleur heeft vanwege de erosie van het graniet.