Heerlijk resideren in één van de mooiste omgevingen des lands

In het Noord-Hollandse Bloemendaal, wat overigens één van de rijkste gemeentes van Nederland is, is het altijd heerlijk rustig resideren. Gelegen in een zeer bosrijke omgeving met onder andere Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het strand op fietsafstand is het opzoeken van de natuur niet heel moeilijk. Maar met de stad Haarlem in de buurt – tevens op fietsafstand – is de drukte en gezelligheid van de stad ook snel te vinden. Best of both worlds, toch?

Villa Dennenhoek, een absoluut plaatje

Villa Dennenhoek, met een woonoppervlak van 705 m², is gelegen aan de Parkweg numero 1, aan de bosrand. De riante woning met eigen oprijlaan werd in 1899 al gebouwd door architect Karel Muller. Hij heeft een chaletstijl en Engelse landhuisstijl gecombineerd, met dit als resultaat. Bij het betreden van de villa valt gelijk de zeer grote centrale hal, typisch voor de tijd. De ruime kamers hebben allemaal hoge plafond en karakteristieke elementen. Er hangt door die authentieke elementen een vriendelijke en gezellige sfeer.

Villa Dennenhoek Bloemendaal

Hoewel de villa dus al haar oude elementen heeft behouden, is de woning in de loop van de tijd toch flink gemoderniseerd. Zo is de woning recent voorzien van dubbelglas en is de zoldervloer geïsoleerd. Daarnaast liggen er sinds kort 15 zonnepanelen op het dak. Ondanks dat het een oude woning is, is er dus wel aan de toekomst gedacht.

Begane grond

Als je in de grote centrale hal staat kun je naar de stijlvolle werkkamer, de zitkamer met open haard én de pool kamer met pantry, ideaal voor een avondje met je vrienden.

Bloemendaal

Aan de rechterzijde van de villa is de woon- en eetkamer te vinden. In de keuken is nog de oorspronkelijke vloer en kast te vinden. Leuk detail! De keuken is verder overigens wel helemaal van deze tijd. Zo is er een groot kookeiland met alle benodigde inbouwapparatuur. In de keuken is ook de trap te vinden naar een heuse wijnkelder en de bijkeuken.

Ook de woonkamer heeft nog dezelfde authentiek uitstraling. Met haar open haard is dit dé plek om de koude winteravonden met je geliefden door te brengen. De prachtige serre zorgt voor een mooie open blik en voldoende lichtinval.

Villa Dennenhoek

Eerste en tweede verdieping

Ook op de bovenverdieping is vanzelfsprekend meer dan genoeg ruimte. Dat mag ook wel voor die prijs. Rondom de overloop zijn liefst zes (slaap)kamers te vinden. Voor een groot welvarend gezin is dit dus hét perfecte huis. De master bedroom heeft de beschikking over een eigen badkamer en toegang tot het balkon. Dat is ’s ochtends nog eens lekker wakker worden!

Master bedroom Bloemendaal

Op de tweede verdieping is nóg een heel appartement te vinden. Een huis in een huis, zogezegd. Perfect voor als je gasten wil ontvangen of voor bijvoorbeeld aan au-pair. Aldaar zijn vier slaapkamers en twee badkamers te vinden.

Tuin

Tot slot is er nog de tuin. Op het gigantische perceel van maar liefst 3.489 m² is het helemaal tot rust komen. In de riante tuin zijn meerdere terrasjes te vinden, waardoor het op elk moment van de dag enorm aangenaam is.

Tuin Villa Bloemendaal

En dat alles voor iets meer dan € 5 miljoen. Als we het geld hadden, hadden wij het wel geweten! Check hier de Funda-advertentie voor meer informatie.