De 5 grappigste podcasts

Verhalen zijn meestal leuk of interessant om naar te luisteren. Vooral als het over een onderwerp gaat waar je je goed in kan vinden. Natuurlijk is het soms fijn om naar verhalen te luisteren die je kennis vergroten over een serieus onderwerp, maar als je na een dag hard werken naar een podcast wil luisteren, wil je natuurlijk gewoon naar slap gelul luisteren. Gelukkig zijn er dan een aantal ontzettend leuke podcasts te beluisteren waarbij je op de dooie gemak naar de meest hilarische gesprekken kan luisteren. Ready?

1. Hard Gras Podcast

Wanneer je echt fan bent van voetbal, dan is deze podcast een goede optie voor jou. De Hard Gras Podcast gaat over voetbal en het schrijven erover met behulp van de mooiste voetbalverhalen van de beste schrijvers. In de podcast worden de onderwerpen besproken door presentator Matthijs van Nieuwkerk, Dj Frank van der Lende, Hugo Borst en Henk Spaan. Zo komen de uitspraken van Cruijff regelmatig langs en vertellen ze hoe ontmoetingen met voetballers eraan toe gingen.

HardGrasPodcast

2. Echt Gebeurd Podcast

Precies zoals de titel het omschrijft: er worden alleen maar verhalen verteld die echt zijn gebeurd. Tijdens de podcast hoor je de presentator vragen stellen aan verschillende Nederlanders, met als doel: mensen laten realiseren dat ieder mens een ander bijzonder, spannend of mooi verhaal heeft te vertellen. Ook leest er maandelijks iemand een verhaal uit zijn of haar puberdagboek. Lachen is gegarandeerd bij het luisteren van deze podcast.

echt_gebeurd

3. Zelfspodcast

Een beetje zelfspot mag wel, al helemaal als je het de mannen van de Zelfspodcast vraagt. In deze podcast bespreken de twee presentatoren, die overigens ook goede vrienden zijn van elkaar, verhalen over vroeger én nu. Want wat hebben ze allemaal uitgespookt tijdens het kamp van groep 8? En wat ging er nou precies mis op die bruiloft van die beste vriendin? Je hoort alles in de Zelfspodcast. En ook hierbij: het staat voorop dat jij als luisteraar lekker naar slap gelul kan luisteren.

zelfspodcast-spotify

4. Datevermaak

Een mix van leedvermaak en daten, dat is het absoluut. In deze podcast bespreken drie vrijgezellen hun dateleven en wat er precies gebeurde tijdens hun dates. In deze tijd natuurlijk wel iets anders, want leuke verhalen over het splitten van de rekening komen nu niet echt meer voor. En het leuke is: tijdens, voor en na de date worden spraakmemo’s opgenomen, waardoor je de spanning thuis kunt voelen.

datevermaak podcasts

5. Mattie & Marieke podcast

Natuurlijk kennen we Mattie & Marieke van de succesvolle ochtendshow op Q-Music. Dit is momenteel ook de best beluisterde ochtendshow van de Nederlandse radio. Maar waarom? Omdat Mattie & Marieke perfect op elkaar zijn ingespeeld en er niks onbesproken blijft. Want wie heeft er drie maanden zijn haren niet gewassen? Wie is zaaddonor en wie heeft voor het hooggerechtshof moeten verschijnen? Samen met nieuwslezer Anne-Marie, Tom van de Intercom en Joe de stagiair maken ze er in alle podcasts een feestje van. Dus was je al fan van het radioprogramma? Dan is dit de perfecte aanvulling.

mattie_marieke_podcast