Vader worden gaat gepaard met nieuwe levenslessen

Het is één van de mooiste dingen en een absolute droom voor veel mannen: vader worden. Natuurlijk is het een enorme verantwoordelijkheid, want je hebt vooral de eerste paar jaar de volledige zorg over één mensenleven. Maar wat zijn nou dingen die vaders hebben geleerd die handig zijn voor jou, wanneer je aan kids begint?

Wees gewaarschuwd: niet alle punten in dit artikel zijn even positief. Zorg er dus voor dat je voorbereid bent op wat komen gaat.

1. Als jonge vader zal je aankomen

Eén van de meest voorkomende dingen bij vaders, is dat ze forser worden. Je komt kilo’s bij en het is per persoon anders hoeveel je precies aankomt. Natuurlijk is het niet gek: je bent veel minder vaak uit huis, je slaapt minder goed én je kast is goed bevoorraad omdat je niet wil dat je kind te weinig eten krijgt. Die snoepjes en koekjes van de kids zijn wel héél erg verleidelijk.

Ben ik klaar om vader te worden_

2. Je voorraad in huis wordt belangrijker dan ooit

Mannen die vader zijn geworden willen graag meegeven: haal genoeg voorraad in huis. Natuurlijk zodat je kind, zoals eerder gezegd, niet te weinig eten krijgt, maar ook omdat je dan niet elke dag naar de supermarkt hoeft. Je laat je kind natuurlijk niet achter in huis en je weet precies hoe de combinatie kind + supermarkt gaat. Dus hou ze vooral ver weg van de supermarkten.

3. Je gaat koffie drinken als vader

Wanneer je niet nu al enorm verslaafd bent aan koffie, is de kans groot dat je het gaat drinken wanneer je vader wordt. Niet gek natuurlijk, want je slaapt een stuk minder dan voorheen maar moet wel dezelfde taken blijven doen in huis en op het werk.

koffie drinken voor een powernap

4. Veel tips over kinderen helpen niet

Een kind krijgen is niet alleen leuk voor jou, maar ook leuk voor je moeder, je tante, je oma en voor je andere (vervelende) tante. De kans is daardoor ook ontzettend groot dat je van iedereen wel een advies te horen krijgt. Weet één ding: de kans is groot dat dat niet eens helpt. Elk kind is anders, daar kom je als vader snel genoeg achter.

5. Je hebt veel minder vaak een kater

Een voordeel, dat gelijk ook wel een nadeel is, is dat je veel minder katers zult ervaren. Slaap is je grootste vriend geworden wanneer je vader bent, dus dat wil je optimaal benutten. De kans is dus klein dat je nog vaak tot laat in de kroeg staat of de discotheek onveilig maakt. Dat betekent dus ook: minder tot geen katers meer.