Tips om een goede partner te zijn in een relatie

Een goede partner zijn, dat kan af en toe echt wel lastig zijn. Vooral als je niet lekker in je vel zit, of jullie zitten in een minder leuke periode van jullie relatie. Hoe zorg je er dan toch voor dat je de perfecte partner blijft? Nou, zo dus!

En natuurlijk, het kan altijd beter. Dus wanneer jullie nooit discussie hebben en het perfect gaat, kan er altijd nog aan gedaan worden waardoor je nóg een betere partner bent.

1. Luisteren naar je partner

Hét belangrijkste, naast respect, is naar elkaar luisteren in de relatie. Al liggen respect en naar elkaar luisteren ook wel in hetzelfde straatje. Wanneer jullie een discussie hebben, is het goed om je vriendin ook even uit te laten praten zonder dat je je door je eigen emoties laat leiden. Naar de ander luisteren, ook zonder ruzie, is mega belangrijk.

2. Toon waardering naar de ander

Zeg eens wat vaker dat je blij met haar bent. Doe je dat al heel veel, laat het dan ook zien. Koop bijvoorbeeld eens een bosje bloemen voor haar óf neem haar mee op een leuk avontuur. Verrassingen zijn eigenlijk altijd wel de leukste dingen om te doen om te laten zien dat je blij bent met je vriendin.

3. Verras haar

Zoals we net al zeiden: verras haar eens een keer. Dat kan echt van alles zijn, spontaan uiteten, haar verassen met prachtige kleding óf door haar mee te nemen naar een kartbaan en jullie eens lekker kunnen racen. Laat je creativiteit de vrij loop of bekijk eens 10 leuke date ideeën voor thuis.

feesten

4. Laat haar eens kiezen

Vind je Harry Potter films maar niks? En is zij juist de grootste fan van de films? Geef haar dan eens de kans om samen naar haar favoriete film te kijken. Beter gezegd: doe ook eens wat, wat alleen je vriendin leuk vindt. Geloof ons maar: hiermee wordt je band met je vriendin nóg beter.

5. Gun haar girltime

En hier bedoelen we twee dingen mee: geef haar de tijd om haar make-up te doen en trakteer haar soms eens op een dagje spa, maar geef haar ook de ruimte om met haar beste vriendinnen af te spreken. Tijd voor jezelf is sowieso goed en los van elkaar het leuk hebben is meer dan normaal in een relatie.

6. Kook voor haar

Ook al heb je al heel veel moeite met het maken van gekookt ei: maak ook eens een diner voor haar. Wanneer zij altijd kookt, is het ook wel eens leuk dat iemand voor haar kookt. Dus motiveer jezelf om het lekkerste gerecht ooit op tafel te zetten.

koken voor je partner

7. Steun haar in haar werk

Wanneer ze een zware dag op het werk heeft gehad, is er niets fijner dan thuis meteen lekker verwend te worden. Dus als ze al de hele dag zeurt over haar baas of over het stomme werk wat ze moet doen, bestel een lekkere maaltijd en maak het gezellig thuis. Laat haar even compleet vergeten dat het zo’n rotdag is geweest.

8. Wees intiem met je partner

Verwennen doe je ook tussen de lakens en intiem zijn hoort simpelweg gewoon in een relatie. Dus probeer haar af en toe te verrassen door te beginnen in bed én verwen haar met regelmaat. Mensen die zeggen dat dat niet belangrijk is in een relatie, hebben het absoluut mis.

intiem met partner

9. Schoonmaken

Doet zij altijd de huishoudelijke klusjes? Neem ook die taken eens over. Dus, begin met het toilet, maak de badkamer schoon en als je nog tijd over hebt kan je de keuken ook gelijk doen. Het kost je maar heel weinig moeite, maar maakt er je vriendin wel heel erg blij mee.

10. Uit je gevoelens naar je partner

Vertel eens hoe je je voelt, ook al voel je je klote. Het uiten van je emoties is misschien wel één van de belangrijkste dingen in een relatie. Je stelt je kwetsbaar op en dat vind je vriendin alleen maar fijn.