Welke snor past bij mij?

Net zoals een kapsel is een snor iets dat bij je staat, of juist helemaal niet. Natuurlijk zijn er allerlei verschillende snorren waar je uit kan kiezen, dus dat geluk heb je wel. De kans dat er namelijk iets voor je tussen zit is daardoor aanzienlijk groter. Maar om tussen de bomen het bos nog te kunnen zien, hebben wij 10 soorten snorren voor je verzameld ter inspiratie voor je volgende look. Ga je voor een krul in de snor, of toch voor een extra lange?

Tien soorten snorren als stijlvolle gezichtsbeharing

1. Dallas

De Dallas is al heel lang een van de meest zelfverzekerde snorstijlen. Zelfs in de tijd van de cowboys was dit een grote hit. Je moet deze stijl snor wel vaak trimmen en bijhouden, anders kan hij er snel onverzorgd uit gaan zien. Deze snorstijl past vooral bij een wat vierkant gezicht.

2. Potloodsnor

Love it or hate it. De potloodsnor was vooral in de jaren ’40 een echte hit. Doordat je niet veel gezichtsbeharing nodig hebt, is de kans groot dat je deze snor makkelijk kan laten staan. Het is een van de betere snorstijlen voor dun haar. Eigenlijk past deze snor wel bij elk soort gezicht.

3. Hoefijzersnor

Wil je een echt motorclub-lid lijken? Dan is dit de perfecte snor voor jou. Onderscheidend, maar daardoor staat deze stijl niet bij ieder gezicht. Deze snor werkt het beste bij ronde en vierkante gezichten. Bij een lang gezicht wordt de verticale lengte misschien een beetje gek vergeleken de horizontale lengte.

snorren

4. Chevronsnor

Vol van lip tot neus, maar wel getrimd. Zo zorg je ervoor dat deze snor nooit over je lip gaat hangen. Het fijne van deze snor is dat hij overal even lang is, dus het is best eenvoudig om hem te onderhouden. Deze snor staat vooral goed bij een grote neus en/of een grote mond.

5. Pyramidesnor

Je herkent deze snor door een brede basis die iets smaller wordt naarmate hij de neus raakt. Wanneer je de snor goed hebt gevormd zal deze goed staan op bijna ieder gezicht. Let wel: de snor heeft veel aandacht nodig én je moet hierbij echt werken met een precisietrimmer. 

6. Dalisnor

Een snor met smalle lange punten opwaarts gebogen. De snor is vernoemd naar Salvador Dali, een wereldberoemd Spaans kunstschilder. Dus wil je een wat kunstzinnigere snor, dan is het goed om voor de Dalisnor te gaan. Deze past bij vrijwel elke gezichtsvorm.

7. Politiesnor

Deze snor heeft bovenste gebogen randen en een onderrand die niet over de lip groeit. Met deze snor straal je gelijk autoriteit uit en heb je ieders respect. Deze snor past heel goed bij je als je een goede kaaklijn hebt.

8. Zappa-snor

De Zappa-snor combineert een brede Soulpatch met een volle snor, die iets langs de mondhoeken groeit. Het is belangrijk bij deze snor dat hij lekker dik is. In tegenstelling tot andere snorren is de regel: hoe dikker deze snor, hoe beter. Deze snorstijl past vooral bij je als je een lang gezicht hebt.

snorren

9. Clark Gable snor

Deze dikkere versie van de potloodsnor straalt klasse uit van een Hollywood legende. Het is één van de meest onderscheidende en nette snorren. Het enige is dat deze snor veel aandacht nodig heeft, omdat je niet wilt dat hij te lang wordt.

10. Walrussnor

De walrussnor is een dikke, borstelige hangsnor met lange uiteinden. Ook hierbij is het weer van belang dat hij goed dekt. Hij hoeft niet over je lip te vallen, dat maakt de vorm van de snor nog meer iconisch. Deze snor past vooral bij een wat breder gezicht.