Welk terrassen je dan het beste kan bezoeken? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Zo kan jij zonder zorgen lekker plaats kan nemen op de beste terrassen in Utrecht.

10 lekkere terrassen in Utrecht

1. Klein Berlijn

Een eetcafé dat net buiten het centrum ligt. Hierdoor is er vaak genoeg zitplek en liggen de prijzen wat lager. Het terras ligt bovendien aan het water. Ideaal voor een zonnige middag met je maten dus. Als klap op de vuurpijl heeft Klein Berlijn ook nog een groentetuin. Het eten dat geserveerd wordt is dan ook verrijkt met heerlijk verse groenten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Klein Berlijn (@kleinberlijnutrecht)

 

2. Key West Beachhouse

Nog een terras dat aan het water ligt is Key West Beachhouse, gelegen aan het zandstrand van de Haarrijnse Plas. De deuren gaan ’s ochtends al open voor ontbijt en blijven geopend tot aan het borrelen in de avonduren (momenteel 18:00 uur dus). Utrecht aan Zee, je verwacht het niet. Op de menukaart staat onder andere een uitsmijters en avocado burger.

 

3. Orloff aan de Kade

In de Utrechtse grachten vind je Orloff aan de Kade waar je naast drinken ook heerlijk kunt lunchen met broodjes of borrelhapjes zoals bitterballen. Er zijn ook opties om hapjes van de Vegetarische Slager te nemen, dus aan keuze geen gebrek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Orloff aan de Kade (@orloffaandekade)

 

4. Strand Oog in Al

Er nog zijn meer plekken in Utrecht waar je aan het ‘strand’ kan zitten en dat is Strand Oog in AI ook wel afgekort tot SOIA. De zon inval is hier heel goed dus je kunt lekker bruin worden terwijl je geniet van wat biertjes. Ook wordt er wel eens een BBQ tevoorschijn gehaald, een heerlijk plekje dus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soia (@soia_strandooginal)

 

5. Lefebvre

Als je een heerlijk wijntje wil drinken moet je bij dit wijncafé zijn. Ook serveren ze tapas en kan je wijn per glas bestellen. Met eten zoals een kaasplank of oesters kun je hier heerlijk genieten. Een must-visit voor elk wijnliefhebber.

 

6. Louis Hartlooper Complex

Naast een bioscoop is het Louis Hartlooper Complex ook een cultuurcentrum in Utrecht. Ooit gebouwd als politiebureau, maar tegenwoordig kijk je er Arthouse films in 5 zalen. Daarnaast beschikt het ook over een terras. Met zijn heerlijke speciaalbieren zit je bij Louis altijd goed.

 

7. Restaurant Wilhelminapark

Als je even wil terugtrekken in een groene omgeving dan is Restaurant Wilhelminapark een goed idee. Hier geniet je dan heerlijk van de Franse keuken Er is een loungekaart waarmee je kleine hapjes kan bestellen. Met uitzicht op een vijver kun je hier ook heerlijk dineren. Op het menu staan zelfs vijf-gangen menu’s.

 

8. Het Muzieklokaal

Letterlijk en figuurlijk een feestje. Op deze hotspot in Utrecht kan jij goed terecht voor een borrel en een lekker muziekje. Als de tijd het weer toe laat, kan jij straks weer lekker genieten van een van de georganiseerde feestjes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Het Muzieklokaal (@hetmuzieklokaal)

 

9. Broei

Even geen behoefte aan alcohol? Dan kan je beter voor een goede kop koffie gaan bij Broei. In deze voortuin is het heerlijk vertoeven en daarnaast kan je er ook vegetarisch en veganistisch eten. Het restaurant beschikt zelfs over een bakkerij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BROEI UTRECHT (@broei.utrecht)

 

10. De Klub

Bij De Klub kan je zowel ’s avonds als ’s ochtends langskomen voor een gangenmenu of een ontbijt en lunch. Ook kun je er heerlijk drinken. Bovenal is de zoninval heel erg goed waardoor het hier aankomende zomer weer genieten wordt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Klub (@restaurantdeklub)