Zonnige terrassen in Amsterdam

Waarschijnlijk wil je ook zo lang mogelijk in de zon blijven zitten. De terrassen in deze lijst maken het dan ook allemaal mogelijk dat te doen.

1. De Nieuwmarkt

Hoewel het er uiterst toeristisch is, kun je nooit verkeerd gaan met een terras pakken op de Nieuwmarkt. Je zit er verrassend lang in de zon en hebt er een gezellig uitzicht. Vorig jaar werd er zelfs een idee geopperd om er één groot terras van te maken, komt dat even goed uit!

2. Strandzuid

Als je even de stad wil ontduiken dan is Strandzuid een geweldig idee. Je haalt er een lekker biertje bij de bar en kunt vervolgens heerlijk genieten in een van de ligbedden met uitzicht op het Beatrixpark. Vergeet niet je zonnebrand mee te nemen want de tijd vliegt voorbij als jij lekker in het zonnetje ligt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door STRANDZUID (@strandzuid)

3. Waterkant

Nog zo’n tropische locatie is Waterkant. Dit café heeft lekker Surinaams eten, genoeg bier en een mooi terras aan het water. Het is een fraaie trekpleister en als het zonnetje schijnt, is het hier heerlijk.

4. Hanneke’s boom

Vlak bij Nemo en het Centraal Station ligt dit knusse terras. Het is aangekleed met tweedehands items en heeft de uitstraling van een gezellige beach bar. Daarnaast is de dinerkaart elke maand weer anders dus je staat altijd voor een verrassing.

5. Pllek

Met zeecontainers is Pllek een lust voor het oog op het KNSM-eiland. Een fenomenaal uitzicht met geweldig eten. Het voelt als een klein strand, maar dan gewoon aan het IJ in Amsterdam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pllek (@pllek_amsterdam)

6. Tulp

Te vinden midden in de Amsterdamse pijp op het Marie Heinekenplein vind je de Tulp. Met een zonnige en kleurrijke uitstraling kun je hier heerlijk eten, drinken en van de zon genieten. Een fijne locatie en een fijne zitplek, dat is wel zeker.

7. Proeflokaal ‘t Blauwe Theehuis

In het Vondelpark vind je het Blauwe Theehuis. Met zijn Hollandse uitstraling is dit biercafé een lust voor het oog.

8. Floor 17

Met het hoogste dakterras van Amsterdam vind je op 85 meter hoogte Floor 17. Het eten is hier geweldig, er vinden spectaculaire rooftop evenementen plaats en het ligt op slechts 15 minuten van het oude centrum in West.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Floor17 (@floor17amsterdam)

9. Hopp Amsterdam

Op de achtste verdieping van Hotel Casa vind je dakterras HOPP. Het is een biergarten en je kunt er dus talloze verschillende smaken proberen. Ook kun je er brunchen, borrelen en zelfs sporten. Dat laatste is nu niet echt een optie, maar een lekkere borrel, dat kan zeker!

10. Kanis

Dit café aan het IJ heet voluit Kanis & Meiland. Gelegen aan de Levantkade is dit een ideale locatie voor een biertje in de zon.