Trouwen kan je helpen met het vormen van een gezin

Eén van de eerste voordelen van trouwen is dat het je kan helpen met het vormen van een gezin. Je hoeft natuurlijk niet per se te trouwen om aan een gezin te kunnen beginnen, maar toch geeft het voor velen nog steeds de doorslag om die stap te gaan maken. Zo biedt het huwelijk een stabiele basis waardoor ook een huis, financiële aspecten en een gelukkige relatie meer waarschijnlijk zijn.

Trouwen kan ervoor zorgen dat je gelukkig(er) wordt

Je had het vast al zien aankomen, maar er zijn nog steeds bewijzen dat mensen gelukkiger worden als ze gaan trouwen dan dat ze daarvoor waren. Daarmee wordt niet bedoeld dat je niet gelukkig kan zijn als je niet trouwt, maar het heeft dus wel een positief effect op je relatie. Het huwelijk brengt stabiliteit met zich mee en kan voor jou voelen alsof je eindelijk een doel bereikt hebt waar je al jaren op zat te wachten. Het geeft voldoening, en soms is dat precies wat je zelf, of je relatie, nodig heeft.

Als je trouwt kan je voor altijd samen zijn met je partner

Als je trouwt krijg je er niet alleen een papiertje bij, maar je hebt ook de afspraak gemaakt om voor altijd met je lievelingspersoon samen te zijn. Dit is een super mooie belofte en geeft een fijne kijk op de toekomst. Je hoeft niet langer verder te zoeken want je hebt de perfecte persoon al gevonden. Je hebt altijd een maatje aan je zij waarmee je alles kunt delen en doen. Ontzettend fijn om te weten dat iemand net zoveel van jou houdt als jij van diegene.

redenen om te trouwen

Je kan er zelfs langer door gaan leven

Ook is er uit onderzoeken gebleken dat trouwen kan leiden tot het hebben van een langer leven. Welke factoren hier precies de reden van zijn is nog onduidelijk, maar het blijkt dat mensen die vrijgezel zijn een hogere kans hebben op onder anderen infectieziekten en hartaandoeningen en zelfs op een jongere leeftijd overlijden. Of dit in de praktijk echt zo is is dus nog wat onduidelijk, maar het geeft in ieder geval een positief zetje richting het getrouwde leven.

Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Eén van de redenen om te trouwen is dat het goed is voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar als je gaat trouwen komen er verschillende verantwoordelijkheden bij waar je eerder nooit aan hoefde te denken. Het huwelijk kan dan ook gezien worden als een ondersteunende gebeurtenis om over te gaan naar de volgende levensfase. De meeste mensen trouwen voor het eerst en je kunt dus samen met je partner van elkaar leren en jezelf beter leren kennen. Alleen maar pluspunten dus!

Je kunt er financieel op vooruit gaan

Daarnaast kun je er financieel op vooruit gaan als je gaat trouwen. Vaak worden de individuele bankrekeningen omgeruild voor een gezamenlijke. Nu is er ineens twee keer zoveel geld te besteden! Als je allebei ook nog eens een prettige baan hebt, kun je met twee ook meer sparen dan in je eentje. Het zien van de dubbele inkomen kan alleen al een positief effect hebben. Natuurlijk is het leven van twee mensen ook duurder dan een leven in je eentje, maar als je meer te besteden hebt dan hoeft dat geen probleem te zijn.

Gaan trouwen betekent meer dan alleen een vaste partner in bed

Waar ‘vast zitten aan één iemand’ soms juist een belangrijke factor kan zijn voor mensen om niet te trouwen, blijkt uit onderzoek dat getrouwde mannen vaker een gezellige avond in bed beleven dan single mannen. Dus als je denkt dat je sexy times drastisch achteruit gaan zodra je beiden een ring om je vinger doet, dan heb je het mis. Laat dit dan ook niet één van de redenen zijn om niet trouwen.

10 redenen om te trouwen

Je kunt met een huwelijk meer uit je relatie halen

Je kunt ook meer uit je relatie halen zodra jullie in het huwelijksbootje stappen. Misschien lopen jullie wel een beetje vast omdat jullie alles al hebben: een fijne partner, huisje, boompje beestje… maar wat als je nou eens gaat trouwen? Als je al een tijd met elkaar hebt doorgebracht en een leven hebt samen dan kan het geen kwaad om te gaan trouwen. Het enige dat verandert, is dat jullie nu de belofte hebben gedaan om er voor altijd voor elkaar te zijn. Dit kan precies het ding zijn waar jullie op zaten te wachten.

Een huwelijk biedt ook fiscale voordelen

Het huwelijk is niet alleen gunstig voor je financiële toestand maar brengt ook andere fiscale voordelen met zich mee. Zo doe je samen je aangifte en mag je ook je inkomsten en aftrekposten met elkaar verdelen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor kosten van jullie huis of uitgaven voor zorgkosten. Je staat er niet meer alleen voor en je kunt alles samen regelen.

Je hoeft nooit meer een datingapp te gebruiken

Niet in elke relatie is het duidelijk wat de toekomst gaat brengen en wie weet zit je voor je het weet weer op een datingapp. Zodra je de keuze maakt te gaan trouwen, ben je er van overtuigd dat jouw partner de ware voor je is. Je kunt daarom dus ook eindelijk afscheid nemen van de datingapps en je hoeft je er nooit meer mee bezig te houden. Al dat dating-drama is verleden tijd en je kunt eindelijk met je partner naar de toekomst kijken.

redenen om te trouwen dating

Hebben deze 10 belangrijkste redenen je ervan overtuigd toch te trouwen? Er zitten dus veel voordelen aan, maar het belangrijkste is natuurlijk dat jullie het beiden willen en er samen gelukkig van worden. Twijfel je toch nog aan de intenties? Check dan nog wel even of jullie reden voor trouwen toch niet één van deze vijf redenen is.