De beste film van 2022, volgens IMDb

De database van IMDb is ontzettend groot en er staat bij iedere film dan ook een waardering vermeld, waardoor het niet heel erg lastig kan zijn om de beste film van 2022 uit te zoeken. Maar toch blijkt het lastiger dan je denkt. Zo speelt genre een grote rol en uiteindelijk is de film Top Gun: Maverick er dit jaar met de winst vandoor gegaan. Terecht? In onze ogen zeker.

Waar gaat de film Top Gun: Maverick over?

De actiefilm Top Gun: Maverick gaat grotendeels over Pete ‘Maverick’ Mitchell (gespeeld door de one and only Tom Cruise). Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt hij zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hier zoekt hij als testpiloot dan ook nog altijd de grenzen op en doet hij er alles aan om promoties te ontwijken, waardoor hij niet meer zou mogen vliegen.

top gun maverick beste film van 2022 imdb

Maar wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley Bradsaw (gespeeld door Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en luitenant-officier Air Nick Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en ook nog eens af probeert te rekenen met het verleden is dit niet makkelijk. Uiteindelijk komt dit allemaal samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij niet iedereen het kan overleven…

Zie hieronder de trailer van Top Gun: Maverick

 

De cast en regisseurs van Top Gun: Maverick

De film wordt geregisseerd door Joseph Kosinski, een man met een aardig repertoire. Zo kun je hem onder andere kennen van de films Spiderhead en Only the Brave uit 2017. Naast een bekende regisseur zitten er ook een aantal toppers van acteurs in de film. Zoals hierboven genoemd is de hoofdrolspeler van de film dus Pete ‘Maverick’ Mitchell en hij wordt gespeeld door Tom Cruise. Tom Cruise heeft al aardig wat films op zijn naam staan. Zo kunnen we hem onder andere kennen van alle films van Mission Impossible en natuurlijk de eerste Top Gun film die in 1986 uitkwam. Ook Miles Teller heeft een grote rol. Hem kunnen we kennen van de films Project X, That Akward Moment en de film Whiplash.

beste film van 2022 imdb rotten tomatoes

Verder hebben onder andere Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris een rol in de film bemachtigd. Grote kans dat de naam Danny Ramirez je in dit rijtje wel bekend voorkomt. Hij heeft namelijk onder andere in de nieuwe film Look Both Ways een grote rol gehad en hij speelde in de film No Exit.

Hoe hoog is de IMDb-score van de beste film van 2022?

Nu we iets meer weten over deze actiefilm zijn we natuurlijk ook ontzettend benieuwd welke score van IMDb de film nou eigenlijk gekregen heeft. De score is dat is een mooie 8.4/10, waardoor Top Gun: Maverick de films Everything Everywhere All At Once en Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts achter zich heeft  weten te laten. Wat natuurlijk een mooie prestatie is. Daarnaast heeft de film op Rotten Tomatoes ook hoog weten te scoren. De Tomatometer geeft een score van 96% en heeft de film van de Audience score 99% weten te bemachtigen. Chapeau!

Hoogste tijd om de beste film van 2022 dus een keer in het echt te zien en dat kan! Je kunt de film namelijk vanaf vandaag (4 november 2022) bestellen op Blue Ray via Bol.com.