Festival season is coming

Al jaar in, jaar uit is dit festival een van onze favorieten. Keer op keer weten ze met een waanzinnige line-up alle voetjes van de vloer op de NDSM-werf te krijgen, en dat zal dit jaar zeker niet anders zijn. Maar er is veel meer alleen het steengoede aanbod elektronische muziek. Wij nemen jullie even mee naar een zeer veelbelovende zondag. Check it out:

De line-up van DGTL op zondag 9 april

Allereerst beginnen we logischerwijs bij de artiesten die jij kan aanschouwen tijdens DGTL Amsterdam 2023. Naast een aantal terugkerende namen kunnen de bezoekers ook genieten van optredens van opkomend talent. Als dat nog niet genoeg is, heeft DGTL voor ons iets héél speciaals in petto: DGTL x Boiler Room. Ja, je leest het goed.

DGTL x Boiler Room

Voor wie onbekend is met dit fenomeen vertellen we kort wat het inhoudt. Boiler Room is een muziekproject dat werd bedacht in Londen. De organisatie programmeert dj-sets en live-sets van artiesten uit de wereld van elektronische muziek over de hele wereld. De locatie wordt geheim gehouden en de events zijn toegankelijk voor een beperkt aantal mensen. De shows worden tevens live uitgezonden door middel van een videostream, zodat mensen het thuis toch mee kunnen maken. Kortom, het is een exclusieve aangelegenheid voor échte liefhebbers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DGTL (@dgtlfestival)

Maar dit is jouw kans om er nu echt zelf bij te zijn. Ter gelegenheid van het tiende jubileum heeft DGTL voor het eerst in de geschiedenis van het festival Boiler Room uitgenodigd om exclusief één van de acht podia onder hun hoede te nemen tijdens het paasweekend. Dit belooft dus een héél bruut feestje te worden. Zondags kan je genieten van optredens van onder andere Bonobo, Valentina Luz en Zohar.

Onlangs vond de eerste festivaleditie van Boiler Room plaats in Amsterdam, waar bezoekers het beste van muziek en cultuur ervoeren  van een opkomende groep vooruitstrevende collectieven. Met deze samenwerking tussen DGTL en Boiler Room wordt hun gezamenlijke visie benadrukt: het belang van nieuwe muzikale ontdekkingen en inclusiviteit.

De overige stages en artiesten

Naast de Boiler Room-stage is het aanbod reuze bij de zeven andere stages op DGTL Amsterdam 2023. Grote namen die gaan optreden zijn onder andere Chris Stussy, Henrik Schwarz (LIVE), Eris Drew b2b Octo Octa, Moderat, The Martinez Brothers, Hot Since 82, Monolink (LIVE), Paula Temple, SHERELLE & Special Request, Valentina Luz, Coloray (LIVE), Black Cadmium en Bonobo op het programma. Octo Octa, Benny Rodrigues, Dr. Rubinstein en Sedef Adasi.

Check deze link voor meer informatie en tickets voor DGTL Amsterdam 2023.

Benieuwd naar alle artiesten van de zaterdag én zondag? Bekijk dan de volledige line-up van DGTL Amsterdam 2023. Check de line-up van de zondag (9 april 2023) hieronder:

line-up dgtl 2023
Line-up DGTL (zondag)

Kunst, duurzaamheid en verantwoordelijkheid

DGTL is veel meer dan slechts een muziekfestival. Het gaat veel verder dan dat en juist dat maakt iedere editie van dit festival weer uniek. Zo leggen ze de focus op kunst, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Ook de Amsterdam 2023-editie biedt de bezoekers een aantal opvallende kunstwerken, zoals de indrukwekkende DATA GATE van Ouchhh Studio. Deze metershoge LED-kubus wordt met data gevoed. Hiermee komen op de 360 LED-schermen, waaruit het 15 ton wegende kunstwerk bestaat, data en inzichten over diversiteit en inclusie in beeld en geluid tot leven.

Met een partnership met ABN AMRO focust DGTL zich des te meer op inclusiviteit en gelijke kansen voor iedereen, welke beiden hoog in het vaandel staan bij beide organisaties. Hoe komt dit tot uiting op DGTL Amsterdam 2023? Door middel van verschillende activaties op en rondom het festival. Zo wordt een van de stages in de kenmerkende NDSM-kraan gehost door ABN AMRO en de stichting Heesterveld Creative Community. De festivalbezoekers zullen hier in een intieme setting kennis maken met het muzikale talent van opkomend talent en gevestigde namen.

 DATA GATE DGTL

Sinds 2022 in DGTL bovendien een circulair evenement en daarmee hebben ze een primeur gemaakt in de wereld van dancefestivals. Dit jaar gaan ze nog een stapje verder hierin en proberen ze ook de laatste uitstoot van de bezoekers terug te dringen. Ook op het gebied van voeding maken ze stappen en hierdoor is er uitsluitend vegetarische voeding te verkrijgen op het terrein.

 

Er is meer (muziek)

We kunnen goed begrijpen dat jij nog niet klaar bent wanneer DGTL afgelopen is om 23.00 uur. Speciaal voor de echte party-animals is er daarom nog een nachtprogramma toegevoegd aan de line-up. In de Scheepsbouwloods op het terrein hosten ze daarom nog een afterparty. Ook hier zijn niet de minste namen aanwezig. Zo kan jij nog tot in de late (of vroege) uurtjes door op de muziek van Octa Octa, Benny Rodriques, Sedef Adasi en Dr. Rubinstein. Check deze link voor de tickets voor de afterparty. Goed om te weten: maandags ben je toch vrij. Wat houdt je dan nog tegen?