DGTL festival

DGTL heeft zich sinds de eerste editie in 2013 bewezen als een onwijs populair en uniek festival. Het onderscheidt zich van het gros door muziek, kunst en duurzaamheid te bundelen in een knallend concept. Het festival komt van Amsterdamse bodem en heeft de muzikale wereld veroverd met events in Santiago, São Paulo, Tel Aviv, New Delhi en Mumbai. Er zijn in ons land meerdere edities per jaar te bezoeken, waarvan de eerste van 2023 al tijdens paasweekend zal plaatsvinden.

Een van de meest explosieve line-ups tot nu toe 

DGTL beloofde, met de eerste aankondiging in november, terug te zullen komen met een van de meest explosieve line-ups tot nu toe. Met de bekendmaking van de namen vandaag, lijkt DGTL die belofte te hebben ingelost. Van gevestigde namen tot groot opkomend talent van een nieuwe generatie, waarbij ook enkele van de meest gewaardeerde talenten uit Nederland dit jaar op het affiche staan. Check hieronder alvast de eerste beelden.

 

De line-up is divers, alomvattend en representeert een groot aantal communities binnen de dance cultuur. Zo trapt op vrijdagavond de Britse producer – en Grammy-winnaar – mura masa het spits af. Ook The Blessed Madonna – door Mixmag uitgeroepen tot ‘dj van het jaar 2016’ – staat op het programma. Deze uitgesproken dame maakte er afgelopen ADE ook al een groot feest van. Samen met Passion Deez, TAAHLIAH & I. Jordan maakt zij de avond compleet. 

Op de zaterdag staan er grote namen op het programma als Camelphat, Jayda G, Ela Minus (LIVE), Folamour, Honey Dijon, DJ Seinfeld, VTSS en Satori (LIVE). Denis Sulta, Danilo Plessow, Bambounou en Kamma & Masalo vullen de diepe, donkere afterparty-uren. Check hieronder de overige namen die de zaterdag compleet maken.

Line-up DGTL festival (zaterdag)

Op zondag vindt de Eris Drew b2b Octo Octa-set plaats, een van de meest veelbelovende sets van het weekend. Ook staan overdag Moderat, The Martinez Brothers, Hot Since 82, Monolink (LIVE), Paula Temple, SHERELLE & Special Request, Valentina Luz, Coloray (LIVE), Black Cadmium en Bonobo op het programma. Octo Octa, Benny Rodrigues, Dr. Rubinstein en Sedef Adasi zullen het DGTL weekend zondagavond tot een explosief einde brengen. Kortom, een weekend om niet te vergeten. 

line-up dgtl 2023
Line-up DGTL festival (zondag)

Duurzaam, verantwoordelijk én inclusief

DGTL is sinds 2022 een circulair event en hebben hiermee een primeur gemaakt in de dancefestival wereld. Dit jaar gaan ze nog verder: ze motiveren ook de bezoekers om hun reisuitstoot omlaag te brengen.

Inclusiviteit staat bij DGTL hoog in het vaandel. Het DGTL-team wil dat iedereen van elk gender, ras/etnische afkomst en elke geaardheid, genderidentiteit of -expressie, culturele achtergrond, religieuze overtuiging, leeftijd zich welkom voelt. De concepten van veilige ruimtes (safe spaces) en festival ethiek met het DGTL Safe(r) Project zijn in 2022 ingezet en zullen ook dit jaar voortzetten.

DGTL festival 2023

Locatie en tickets van DGTL festival 2023

De tiende editie van DGTL festival vindt plaats op 7, 8 en 9 april op de ‘playground’ voor dance events: de NDSM-werf in Amsterdam. Naast de bekende NDSM kraan zijn er nóg 7 stages waar de artiesten het publiek zullen entertainen met de diepste beats. De Early Bird-tickets waren al voor de line-up bekendmaking uitverkocht en de overige tickets vliegen de deur uit. We kunnen dus alleen maar zeggen: ben er snel bij. Via deze link kan je je ticket bemachtigen.

In samenwerking met DGTL