Lowlander en The Streetfood Club slaan de handen ineen

Bierbrouwer Lowlander kennen we natuurlijk al langer van die flesjes met onze favoriete alcoholische consumptie. Hun biertjes worden gebrouwen met botanicals, maar er was altijd al een lang gekoesterde interesse voor de keuken. De droom om botanicals naar voren te laten komen in biertjes, maar ook in gerechten wordt nu werkelijkheid door de samenwerking tussen Lowlander en The Streetfood Club. Het is overduidelijk dat The Streetfood Club, met ruime ervaring in streetfood uit keukens van Mexico tot Thailand, enorm goed past bij Lowlander

Nieuwe hotspot in Utrecht

Samen willen zij mensen meenemen op reis, door middel van smaken. Dit willen ze overigens ook doen op een duurzame manier. Zo zorgen ze ervoor dat er niets zomaar weggegooid wordt en werken ze samen met biologische leveranciers. Hun producten zijn bijvoorbeeld ook langer houdbaar door gebruik te maken van verschillende conserveringstechnieken.

Culinaire versnaperingen en alcoholische consumpties

Door de naam Lowlander kan je zelf ook wel invullen dat er bier in overvloed zal zijn bij Botania. Zo is er bij ieder gerecht een speciale gouden rakker te vinden. Qua eten is er voor ieder wat wils. Het menu is grotendeels vegetarisch en veganistisch. Je hoeft je de dag erna niet per se in het zweet te werken in de sportschool, gezien de meeste gerechten gewoon hartstikke gezond zijn. Zo kan je bloemkool curry’s krijgen, fingerfood als halloumi fries of mais tempura, maar ook een paar bananenpannenkoeken naar binnen werken. Duurzaam, voedzaam en gezond eten is de norm maar er wordt absoluut niet afgedaan aan smaaksensaties.

Events

Naast de eerste levensbehoeften (ja, tuurlijk wordt bier daar ook tot gerekend) voorziet Botania je ook van verschillende evenementen. Ze gaan bijvoorbeeld masterclasses, workshops en seminars organiseren die te maken hebben met een groene toekomst. 

Vanaf 11 september kan je bij Botania Beer & Food Garden terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. De hele dag door kan je hier dus gaan genieten van lekker eten en pils. Wat wil je nog meer? Check de website als je meer wil weten over dit heerlijke concept.