Zwembroeken komen in allerlei soorten en maten voor. Ten eerste is de lengte van een zwembroek belangrijk. Een te lange zwembroek doet je geen goed, je bent immers geen professioneel surfer. Een te korte zwembroek of speedo is niet gewenst. De dames en heren op het strand hoeven namelijk niet alles van je te zien. Bewaar dat maar voor een andere keer.

Plain

Een zwembroek moet praktisch zijn, je wilt tenslotte niet dat deze afzakt als je een duik neemt. Echter blijft het niet alleen bij het praktische aspect. Aangezien je in de zomer met enige regelmaat een zwembroek draagt, wil je er ook stijlvol uitzien. De eenvoudigste versie is een plain zwembroek. Dit basic model is gemakkelijk te combineren met al jouw t-shirts, in het geval je toch onderweg bent. Dit houdt niet in dat je voor een saaie versie moet gaan, integendeel. Een lichte of felle kleur is uitermate geschikt voor als je bruin bent. Ga voor een simpelere en donkere kleur voor het geval jouw bovenbenen er nog uit zien als melkflessen.

Zwembroek plain look

Luke Baldman
Zwembroek blauw egaal MAN MAN 2

Classic Cobalt Aqua

Bolas €50 Shop nu
Zwembroek oranje egaal MAN MAN

Traveler zwemshorts met achterzak

Polo Ralph Lauren €70 Shop nu
Zwembroek egaal turquoise MAN MAN 2

Iconic Blue White

Bolas €50 Shop nu

Micro print

Een zwembroek zonder patroon kan voor velen al snel te saai zijn. Je hoeft dan niet gelijk uit te pakken en voor de meest absurde varianten te gaan. Een zwembroek met een micro print doet al precies wat je ervan verwacht, de focus op je zwembroek leggen. Een zwembroek met micro print stelt je in staat om je te onderscheiden van de plain variant. Een micro print op een zwembroek is erg geschikt wanneer je geen bovenstuk draagt of een basic shirt. Zorg er echter voor dat je jouw outfit niet te druk maakt.

Zwembroek micro print look

Matthias Geerts
Zwembroek micro print rood MAN MAN 2

ZWEMBROEK 'MANDEIRA AIRSTOP STAMPATO'

Fedeli €200 Shop nu
Zwembroek streep groen 5

Gestreepte zwemshort

River Island €20 Shop nu
Zwembroek micro print paars MAN MAN

Zwemshorts met minimotief Medium lengte

Scotch & Soda €60 Shop nu

Floral print

Last but not least, de floral zwembroek. Dit is een type zwembroek dat de laatste jaren een totale metamorfose heeft ondergaan. Het was eerst een zwembroek die iedereen droeg. Daarna werd de floral totaal verguist totdat merken bewezen dat de zwembroek wel degelijk in een mannelijke kledingkast thuishoort. De floral straalt één en al ontspanning uit en geeft je gelijk een zomers gevoel. Deze zwembroek komt in veel varianten maar wij zijn toch het meest fan van een zwembroek dat een rustige basis heeft waardoor de print opvalt.

Zwembroek floral look

Avramov Zoran
Zwembroek floral MAN MAN 2

ZWEMBROEK MET TROPISCHE PRINT

Corneliani €200 Shop nu
Zwembroek floral navypaars MAN MAN 2

Zwarte korte zwemshort met bloemenprint

River Island €20 Shop nu
Zwembroek floral blauw MAN MAN 2

Arizona Print zwemshorts met dessin

American Today €30 Shop nu

Een goede zwembroek is onmisbaar voor aankomende zomer. Ben je daarnaast nog op zoek naar de ultieme zomerschoen? Dit zijn de verschillende heren loafers voor de warme dagen.