Tassel loafer

Je vraagt je nu vast af of er veel verschillende heren loafers zijn. En ja, die zijn er zeker. We houden ons hier echter beperkt tot de drie meest voorkomende modellen, met als eerste: de Tassel loafer. Deze schoen bestaat al decennialang maar is nog wel onderhevig aan trends. De schoen heeft zijn naam te danken aan de kwastjes (tassels) op de wreef. Waar draag je deze schoen dan bij? Hoewel het een zomerse schoen is, past het ook goed onder je pak. Echter speelt het materiaal hier een grote rol in. Glad leer doet formeler ogen dan suède en hoe donkerder een schoen, hoe netter die is. Ben je een dag vrij? Ga dan voor een ongevoerde lichtbruine variant onder een chino met daarop een basic T-shirt. Zomers en stijlvol.

loafers heren man man

maximiliang arnold
loafers heren man man 02

Portici loafer van suède

GIORGIO €160 Shop nu
loafers heren man man 01

Lichtgrijze suède loafers met kwastjes

River Island €65 Shop nu
loafers heren man man 01

LEDEREN TASSEL LOAFERS

Corneliani €428 Shop nu

Penny loafer

De tweede loafer is de Penny loafer. De Penny werd in de vorige eeuw aan het grote publiek getoond toen veel Amerikaanse studenten deze schoen dagelijks gingen dragen naar de universiteit. Nu is deze schoen algemeen geaccepteerd en is het hoog tijd om die aan je garderobe toe te voegen als je ze nog geen in je collectie hebt. De Penny loafer is gekleder dan de Tassel doordat de schoen voornamelijk strakke lijnen heeft. Een combinatie met een grijze pantalon is dan ook uitermate geschikt voor jouw formele looks. Wil je meer casual voor de dag komen? Kies dan voor deze loafers in het bruin en draag er een donkerblauwe jeans op met een T-shirt. De schoenen werken op die manier als rustpunt in je outfit en geven je de gelegenheid om met de rest van de outfit te experimenteren.

Smart casual loafer look

Ozan Erdogan
loafers heren man man 00

Peeves Penny loafer van nubuck

Bertie €96 Shop nu
heren loafers man man 04

SUÈDE PENNY LOAFERS 'SIMON'

Santoni €398 Shop nu
penny loafers man man

CLASSIC BOAT PENNY LOAFER - Instappers

Timberland €140 Shop nu

Horsebit

De Horsebit loafer kwam tijdens de jaren 60 in beeld door het merk Gucci. Dit type loafer heeft een typerende metalen band op de wreef, welke lijkt op paardenbit. Hoe je dit draagt? Je hoeft niet je volledige outfit aan te passen aan de schoen, maar het vraagt wel om enige delicatesse. De loafer is enigszins meer aanwezig in de outfit en daar moet dan ook rekening mee gehouden worden. De Horsebit wordt nog wel eens onder een pak gedragen, maar het is fraaier wanneer de schoen de kloof overbrugt tussen smart en casual. De schoen in neutrale kleuren als zwart of bruin doen het goed bij zwarte jeans en een overhemd. De andere optie is om de schoenen in het middelpunt te zetten door er een nette jogger met wit T-shirt op te rocken. Het hoeft allemaal niet zo stijfjes als vroeger.

loafers heren man man

Preston Konrad
loafers heren man man

DESIGN Loafers In Tan Leather With Snaffle

ASOS €56 Shop nu
loafer heren man man

Horsebit loafer van leer

Gucci €600 Shop nu
loafer heren man man

Donkerrode leren loafers

River Island €80 Shop nu

Al met al is de loafer een stijvolle schoen voor de mannen die het aandurven. Het is natuurlijk niet verstandig als je deze instapper draagt wanneer je zwaar werk moet verrichten. Dan kan je beter een stevig paar werkschoenen hebben om de klus te klaren.