De voormalige school werd in 1925 gebouwd door architect Willem Fontein en bevindt zich aan de Middelstegracht. Het gebouw werd destijds in verschillende fases gebouwd en is tevens een van de weinige nog bestaande scholen in Leiden die gebouwd is door de Leidse architect.

Woning leiden school MAN MAN 3

Verbouwing

Bij de verbouwing van de school is er rekening gehouden met de architectuurhistorische waarde van het pand. Zo is de structuur van het gebouw niet gewijzigd. De karakteristieke en monumentale gang met tegelvloer is intact gebleven. De dunne betonvloeren zijn vervangen door geïsoleerde betonvloeren met vloerverwarming. Daarnaast zijn de daken vervangen en geïsoleerd.

Vanbinnen ziet het er strak en minimalistisch uit. Alle ruimtes zijn 4m hoog en zijn voorzien van grote ramen. Dit zorgt voor veel natuurlijk licht. De voormalige gymzaal is omgetoverd tot keuken en woonkamer. Verder is de woning voorzien van een gastenverblijf op de eerste verdieping en is er een heerlijke thuis bioscoop.

Woning leiden school MAN MAN 2

Ook de tuin is onderhanden genomen en is hier de minimalistische lijn doorgetrokken. Zo is er zitkuil gemaakt met gemetselde en gestuukte banken. Deze is, niet geheel overbodig in Nederland, gedeeltelijk overkapt.

Woning leiden school MAN MAN 10

Van buiten ziet het pand er historisch uit, maar van binnen is het modern en minimalistisch. De strakke lijnen en kleuren in combinatie met het vele natuurlijke licht en houttinten is wat dit pand tot een architectonisch hoogstandje maakt.

Woning leiden school MAN MAN 4 Woning leiden school MAN MAN 5 Woning leiden school MAN MAN 6 Woning leiden school MAN MAN 7 Woning leiden school MAN MAN 8 Woning leiden school MAN MAN 9

Check ook eens deze zeepfabriek die is omgedoopt tot ultiem loft.