De voors en tegens van een zes urige werkdag

Volgens Bloomberg was het geweldig voor de verpleegsters die mee werkten aan het onderzoek: zij voelden zich beter, waren minder vaak ziek en de verzorging van de patiënten verbeterde. Hoewel dit allemaal geweldig klinkt, waren de kosten aanmerkelijk hoger, namelijk €1 miljoen.

zes urige werkdag werken man man

Toch is het niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Door automatisering verdwijnen er veel banen. Het gevolg is dat we in de toekomst waarschijnlijk allemaal wat uren in moeten leveren. Dit heeft echter ook zijn voordelen, zo neemt flexibiliteit stress weg, waardoor de productiviteit omhoog gaat. Vanuit huis werken wordt in steeds meer bedrijven geaccepteerd. In Amerika werkt al meer dan de helft van de werkende wel eens vanuit huis. In Zweden is men nog steeds aan het experimenteren, zij begrijpen dat men harder werkt wanneer je ergens minder tijd voor hebt. En als je slechts zes uur werkt in plaats van acht, dan houd je meer tijd over om alle niet-werk gerelateerde zaken te regelen, zoals familie, vrienden, hobby’s, persoonlijke groei of simpelweg om na te denken.

uren werken nederland zweden man man

Een zes urige werkdag is helaas nog niet de oplossing, maar flexibele werktijden zullen de job een heel stuk aangenamer maken. Zoals je kunt zien in bovenstaande afbeeldingen hebben wij het in Nederland nog niet zo slecht. De wetenschap zegt dat drie dagen weekend beter is voor productiviteit, geluk en gezondheid.