Wat kan je doen als je zwarte kleding vaal is geworden?

Vaal geworden zwarte kleding gooi je vaak weg omdat je er niet zoveel meer mee kan. Doe dat in het vervolg vooral niet meer, want de oplossing om je kleding weer zwart te maken is eenvoudig . Zo heb je alleen het huis-tuin-en-keukenmiddeltje nodig. Goed nieuws: het is iets wat we bijna allemaal wel in huis hebben: koffie. Dit werkt namelijk als natuurlijke verfstof, waardoor jouw kleding binnen no time weer als nieuw is.

 

Hoe kan jij je kleding zwart maken met koffie?

Het trucje is heel simpel. Zo is het de bedoeling dat je de kledingstukken die vaal zijn geworden in de wasmachine doet en er daarna twee koppen sterke koffie overheen giet. Zet daarna de wasmachine aan op een spoelprogramma en je zult zien dat het kledingstuk daarna veel zwarter is geworden.  Mocht je geen koffie in huis hebben, kun je in plaats van koffie ook zwarte thee gebruiken. Hoe donkerder je de thee laat worden, hoe donkerder de stof zal kleuren.

zwarte kleding vaal geworden hoe oplossen

Tot slot kun je ook koffiedik gebruiken om kledingstukken zwarter te verven. Hiervoor heb je koffieprut nodig. Het is de bedoeling dat je koffiedik in een emmer met heet water doet en ongeveer tien minuten wacht tot het water helemaal donker is geworden. Haal met een lepel de koffieprut uit de emmer en het water dat je overhoudt werkt dan eigenlijk als een soort verf. Laat daarna de kleding in het overgebleven water weken. Hierbij geldt: hoe langer je het er in laat liggen, hoe donkerder je kleding wordt. Leg de kleding daarna nog in een bad met koud water en voeg hier azijn aan toe, zodat de verf nog beter in de kleding trekt.

Zwart T-shirt basics

T-Shirt

Zwart €18,95 Shop nu

Nu ben je al bijna klaar. Je hoeft de kleding nu alleen nog op het fijnewasprogramma met koud water en een beetje wasmiddel te wassen en klaar is Kees. Let wel even op, want deze trucjes werken alleen goed bij zwarte kleding. Andere kleuren kleding krijg je hier niet zo snel zwart mee. Ook werkt het goed bij kledingstukken van katoen, spijkerstof en linnen. Dus je spijkerbroek is binnen no time weer echt zwart!