Zware oefeningen als variatie op de normale plank

Hieronder worden vijf verschillende variaties van de plank beschreven waarbij (bijna) elke spiergroep aan de beurt komt. En deze zijn extra zwaar.

1. Spiderman plank

Hierbij sta je in de plankhouding op je ellebogen. Beweeg je linker knie via de buitenkant naar je linker elleboog. Doe dit ook met je rechterknie. Bekijk de video voor een beter beeld.

 

2. Quadruped plank

Begin in de houding waarbij je op je handen en knieën zit. Til je knieën van de grond waardoor je nu op je handen en tenen staat, maar wel met je benen in een hoek van ongeveer 90 graden. Houd deze houding vast voor een aantal seconden. Dit ligt eraan hoe zwaar je oefening zelf wil maken.

 

3. Body saw plank

Hierbij sta je weer in de normale plank houding, met je tenen en ellebogen op de grond. Beweeg je lichaam voorwaarts terwijl je ellebogen en tenen blijven staan. Doe dit ook weer naar achteren. Zo lijkt het alsof je aan het zagen bent. Deze oefening laat je sixpack echt branden. Bekijk de video voor een beter beeld.

 

4. Dolphin plank

Bij deze oefening begin je wederom in de plankhouding op je ellebogen en tenen. Beweeg je billen naar boven, waardoor je in een soort piramide houding staat met je lichaam. Beweeg rustig weer naar de beginpositie en herhaal dit.

 

5. One leg plank

Bij deze oefening sta je op je ellebogen en één voet. Til één been op en laat deze kort boven de grond hangen. Wissel het af met je andere been.

 

Het kan gebeuren dat het je niet lukt om een sixpack te krijgen. Ben jij benieuwd waar dat aan ligt? Bekijk dan de tien fouten die er voor zorgen dat je geen six-pack krijgt.