Aziatische films worden populairder

Aziatische films en series zijn duidelijk in opkomst. Zo was Squid Game in 2021 een regelrechte hit op Netflix en met de release van The Silent Sea blijft die trend ongewijzigd. Nu kun je het een uiteraard niet vergelijken met het ander, maar feit is wel dat de film goed wordt ontvangen en veel positieve kritieken krijgt. Dat is niet zo heel gek, de film heeft alles in zich om een echte klassieker te worden.

 

The Silent Sea op Netflix

Natuurlijk is een beoordeling op Rotten Tomatoes leuk, maar ook niet meer dan dat. Het is hooguit een goede indicatie dat de film de moeite waard is. De echte fans gaan in ieder geval helemaal los over de nieuwste Netflix-serie op social media. Daarbij valt op dat de reacties ronduit positief zijn. Zo zegt de ene Twitteraar dat het puur genieten is en stiekem wordt er al gehoopt op een vervolg. Andere Twitteraars  waarderen de verhaallijn en zien The Silent Sea echt als een verademing in vergelijking met andere sience-fiction films.

The Silent Sea is natuurlijk niet de eerste Koreaanse Netflix-serie die goed scoort. Zoals gezegd deed Squid Game het al bijzonder goed en ook My Name deed het prima. Toch is de film net even anders. Zo is het decor een totaal andere aarde dan wat we nu kennen. De leefbaarheid is stukken achteruitgegaan en het lijkt meer op een gigantische woestijn. Het gevolg is dat de natuurlijke reserves uitgeput raken en de hoeveelheid water is te weinig om de mensen die er nog leven mee te voeden. De oplossing is een gewaagde missie naar de maan.  Astronauten en astrobiologen moeten een monster van de maan nemen om zo de problemen op aarde op te lossen. Dat klinkt niet alleen uitdagend, het zorgt ook voor de ontdekking van talloze geheimen.

Hieronder kan je de trailer bekijken (YouTube):