‘Eet- en sportschema hielp met behalen doel’

John de Wolf, inmiddels 59-jaar, is een waar begrip. De ooit zo fitte vaderlandse voetbalheld is nog steeds gepokt en gemazeld wat voetbal betreft. Maar als het aankomt op het afwenden van de aanstormende kilo’s, is de huidige assistent-trainer bij Feijenoord niet meer zo de sterke, centrale verdediger geweest als voorheen.

 

Tot voor kort dan. De Feyenoorder in hart en nieren – De Wolf won bij de club maar liefst drie nationale bekers, de eerste Johan Cruijff Schaal plus een landskampioenschap – heeft zich beresterk teruggewerkt. De 1.88 meter lange verdediger van onder andere Sparta en FC Groningen is in zeven weken tijd niet minder dan vijftien kilo afgevallen!

Transformatie van John de Wolf maakt hem ontzettend trots

“Ik woog ruim 113 kilo en vanochtend stond de teller op 98”, vertelde De Wolf trots aan De Telegraaf. “Mijn pak moest vermaakt worden. Ik voel mij een stuk fitter en niets zit in de weg om er binnenkort een groot feest van te maken.”

John de Wolf vond de motivatie voor afvallen mede door verloofde Inge Zijdenbos

John heeft dan ook een duidelijke reden voor een prachtig feest: de beste man stapt binnenkort in het huwelijksbootje met zijn verloofde Inge Zijdenbos. Op 10 december 2021 moest het gaan gebeuren, maar een lockdown gooide roet in het eten.

Het memorabele festijn mag nu alsnog doorgaan binnenkort, de voorbereidingen zijn in volle gang: “We hadden snel drie nieuwe data en daaruit is een keuze gemaakt. De muziek is inmiddels geboekt”, vertelt hij aan het medium. De aanwezigheid van goede vriend Jochem Myjer – goede vriend van De Wolf – zal de ceremoniële verbintenis op zich nemen.