Altijd goed insmeren is belangrijk

Zonnebrandcrème is van vitaal belang om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. De ultraviolette (UV) straling van de zon bestaat uit UVA- en UVB-stralen, die beiden schadelijk kunnen zijn. UVA-stralen dringen dieper in de huid door en kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, rimpels en pigmentatieproblemen. UVB-stralen zijn de belangrijkste oorzaak van het verbranden van de huid en kunnen op lange termijn bijdragen aan het ontwikkelen van huidkanker. Het gebruik van zonnebrandcrème helpt deze schadelijke straling te blokkeren en te absorberen.

Het is verstandig om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken als onderdeel van onze huidverzorgingsroutine en blootstelling aan de zon te beperken. Vaak zijn ‘de beste’ producten ook meteen de duurste en dat is niet voor iedereen een optie, hoe graag we ook onze huid willen beschermen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer goedkopere alternatieven, zoals deze goedkope zonnebrand van de Lidl.

De goedkope zonnebrand van de Lidl is de ‘Beste Koop’ volgens de Consumentenbond

Naast de dagelijkse boodschappen heeft de Lidl nog allerlei andere pareltjes te koop. Zo kun je bij de Lidl nu ook een hele goedkope zonnebrand halen die ook nog eens ontzettend goed uit de testen komt. Om de zoveel tijd worden bepaalde producten weer eens tegen elkaar afgezet en met elkaar vergeleken. Het product dat maar liefst twee keer ‘in de prijzen’ viel, was de Cien Sun Sun Lotion 30 Love your planet van de Lidl.

goedkope zonnebrand Lidl

Dit Lidl-product biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding en scoort slechts iets lager dan het product dat als “Beste uit de Test” wordt beschouwd, maar is aanzienlijk goedkoper. De richtprijs ligt namelijk maar rond de €5,-. Daarnaast is het ook nog eens een duurzaam product, wordt het erkend als een “Groene Keuze” en is het geheel vrij van microplastics. Wat betreft de bescherming tegen de zon, biedt dit product een goede dekking. Hoewel de bescherming tegen UVA-straling iets minder is dan bij het product dat als “Beste uit de Test” kwam, is het nog steeds een voldoende. De bescherming tegen UVB-straling is net zo goed als het best geteste product. Als je een gevoelige huid hebt, is dit product misschien wat minder geschikt: het bevat namelijk meerdere allergenen. Al met al is deze goedkope zonnebrand van de Lidl dus een goed alternatief tegenover de grotere en dure merken.

Lees ook: De Lidl geeft nu €300,- korting op een 50″ Smart TV.