De verplaatste zoekbalk van de iOS 15 update

Updates zijn natuurlijk nodig om ervoor te zorgen dat je telefoon goed functioneert. Daarom brengt Apple eens in de zoveel tijd een compleet nieuwe versie van hun besturingssysteem uit met allerlei nieuwe functies en veranderingen die je telefoon optimaal laten functioneren.

 

Het is ondertussen alweer even geleden, maar ook de iOS 15 update van Apple bracht heel wat veranderingen met zich mee. Onder andere de zoekbalk in Safari is naar onder verplaatst, de zogenaamde tabbladbalk. Voor sommigen is dat misschien helemaal geen probleem, maar het kan ook heel irritant zijn. Wil jij weten hoe je deze zoekbalk weer naar boven krijgt op je iPhone? Lees dan verder.

Hoe krijg je de tabbladbalk van je iPhone naar boven?

Het is eigenlijk een stuk makkelijker dan je misschien zou denken. Waarschijnlijk had Apple ook al wel voorzien dat niet iedereen even enthousiast zou zijn over de update.

De makkelijkste route is gewoon via Safari zelf. Terwijl je in de app zit, kun je gewoon via de instellingen van Safari de aanpassing weer terugdraaien. In de settings vind je de optie Toon Bovenste Adresbalk of Show Top Address Bar afhankelijk van de voertaal van je telefoon.

Een iets ingewikkeldere manier is ook hoe je het eventueel weer terug kan draaien. In de instellingen van je iPhone zoek je Safari op. In die settings is er het onderdeel Tabbladen. Daar kun je kiezen voor de optie Tabbladbalk of Eén Tabblad. Die tweede optie is hoe het eerst was, waarbij je slechts één tabbalk bovenaan ziet staan. Easy, toch?