Zodiac gaat over een onopgeloste heftige zaak

Wellicht heb je wel eens over de ‘Zodiac Killer’ gehoord. Dit is de benaming van degene die eind jaren ’60 en begin jaren ’70 een aantal moorden pleegde in Amerika. Met behulp van cryptische codes en brieven communiceerde hij met Amerikaanse kranten. Tot op heden blijft de echte identiteit van de moordenaar onbekend en zijn er nog steeds bepaalde codes in zijn brieven die nooit zijn gekraakt. Het lugubere verhaal van de dader vormt de rode draad in de Netflix film Zodiac. 

 

Cartoonist Robert Graysmith doet onderzoek naar de dader

De film is gebaseerd op een boek dat de schrijver en voormalige cartoonist Robert Graysmith over de moordzaken schreef. Hij was betrokken bij het onderzoek naar de moordenaar en raakte geleidelijk aan steeds meer geobsedeerd met de identiteit van de Zodiac moordenaar. In de film is Robert Graysmith eenn van de hoofdpersonen. Ook detectives die zich over de zaak buigen komen in Zodiac aan bod. De onbekende dader gaat door met moorden, terwijl de detectives steeds dichter bij zijn identiteit lijken te komen.

Zodiac

David Fincher is de regisseur van Zodiac

Zodiac komt uit 2007 en werd geregisseerd door David Fincher. De lijst van succesvolle films die Fincher op zijn naam heeft is eindeloos. Denk aan Seven, Fight Club, Gone Girl, The Social Network en het recente Mank. De regisseur was vanaf het begin af aan al geïnteresseerd geweest in de moordzaken en onbekende identiteit van de dader. Voor de film interviewde hij en zijn team maandenlang slachtoffers, nabestaanden en mensen die onderzoek hadden gedaan naar de zaak.

Onder andere Jake Gyllenhaal en Robert Downey Jr. spelen mee in de film

De cast van Zodiac is erg indrukwekkend. Jake Gyllenhaal speelt de rol van Robert Graysmith. Verder worden belangrijke rollen gespeeld door Mark Ruffalo en Robert Downey Jr. Die laatste twee zagen we natuurlijk al vaker samen in een film. Ze spelen namelijk The Hulk en Iron Man in de The Avengers-films. Zie hieronder de trailer van Zodiac:

 

Met de cast, David Fincher als regisseur en het plot van de film is Zodiac goed voor een 7.7 op IMDb. De film is te zien op Netflix.