Hoe vaak ‘spelen’ mannen met zichzelf?

Sommige mannen ‘spelen’ dagelijks met zichzelf en anderen één keer in de week. Elke man heeft verschillende behoeftes, dus de ene zal vaker masturberen dan de ander.

 

Uit een onderzoek van het National Survey of Sexual Health and Behavior zijn een aantal resultaten naar voren gekomen. Het gaat hier om de mannen tussen de 25 en de 29. Hieruit blijkt het volgende:

  • 17% van de mannen heeft in het afgelopen jaar niet met zichzelf ‘gespeeld’
  • 15% van de mannen ‘speelt’ een paar keer per jaar met zichzelf, ongeveer maandelijks
  • 25% van de mannen ‘speelt’ een aantal keer per maand met zichzelf, ongeveer wekelijks
  • 23% van de mannen ‘speelt’ twee tot drie keer per week met zichzelf
  • 20% van de mannen ‘speelt’ vaker dan vier keer in de week met zichzelf

Hoe zit dat met vrouwen en zelfbevrediging?

Naast het bovenstaande onderzoek, is er een ander onderzoek gedaan. In dit Britse onderzoek werd er onderzocht hoe vaak mannen in de afgelopen maand met zichzelf hebben ‘gespeeld’ in vergelijking met vrouwen. Wat bleek nou? 73% van de mannen heeft wel met zichzelf ‘gespeeld’ in die maand en 37% van de vrouwen; een aanzienlijk groot verschil. Hieruit kunnen we wel concluderen dat het libido van mannen gemiddeld hoger ligt dan die van vrouwen.

Shadeen Francis is seksuologe en volgens haar hangt het van een hoop factoren af. Dit heeft namelijk te maken met je verlangens, relaties, je gezondheid, stress en je planning door je leven. Maak je vooral geen zorgen om de bovenstaande cijfers, want het kan zijn dat je boven of juist onder het gemiddelde zit.