Jullie weten onderhand wellicht dat testosteron hét hormoon is dat er voor zorgt dat je groeit in spiermassa. Het wekt ook onze sekslust, dus je wilt dat dit hormoon de pan uitstijgt. Het hormoon zit op z’n hoogste niveau wanneer we tussen de twintig en dertig zijn. Na ons dertigste levensjaar neemt het af. Dan is het moment daar om het op peil te houden en dat kan je realiseren aan de hand van voedsel. We hebben er zes voedingsmiddelen voor je op een rij gezet die testosteron verhogen.

Eierdooiers

Eierdooiers bevatten meer voedingsstoffen dan eiwit en een belangrijke in het boosten van testosteron is Vitamine D3. Uit een gepubliceerd onderzoek in het magazine Hormone & Metabolic Research blijkt dat een jaar lang dagelijks een ei eten het testosteron tot wel vierhonderdprocent doet stijgen.

Schermafbeelding 2016-02-03 om 16.12.30

Kruisbloemen

Kruisbloemige groenten zijn bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, spruiten en koolsoorten. Deze groenten bevatten een bindsel genaamd indole-3, wat wordt omgezet tot een methaan dat estrogeen tegengaat, waardoor testosteron meer vrije ruimte krijgt.

testosteron-1

Knoflook

Altijd lekker om te verwerken in het eten, iets minder lekker voor de mensen waar je vervolgens mee praat. Maar knoflook bevat een bindsel genaamd diallyl sulfide, wat een positief effect op de testosteronproductie. Dus zet je goede mondgeur even opzij en neem wat extra knoflook.

Schermafbeelding 2016-02-03 om 16.16.07

Spinazie

Popeye had niet voor niks crazy biceps na een goede dosis spinazie. Spinazie bevat veel magnesium, wat een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van testosteron en dus spieren.

Schermafbeelding 2016-02-03 om 16.17.34

Paddestoelen

Paddestoelen verhelpen de productie van het enzym aromatase, wat de productie van androgene hormonen remt. ‘Androgene hormonen’ is het overkoepelende begrip voor mannelijke hormonen, waar testosteron ook onder valt. Dus hoe minder dat wordt geremd, hoe meer testosteron je produceert. Dus lekker aan de paddestoelen.

Schermafbeelding 2016-02-03 om 16.18.02

Lees hier ook informatie over de winterdip van mannen en hoe we deze tegen kunnen gaan.