Ideaal: een zelf voedend kampvuur

Met z’n allen rond een kampvuur zitten is natuurlijk hartstikke gezellig. Of je het vuur nou gebruikt om lekkere hapjes te maken of om andere leuke kampvuur activiteiten te doen; één ding is zeker: een vuurtje dat te vroeg uitgaat is een absolute moodkiller.

Maar geen zorgen, een man heeft hier een geniale oplossing voor bedacht: een zelf voedend kampvuur die maar liefst 12 uur lang meegaat. Pak het hout dus maar uit de schuur, want binnen een paar simpele stappen kun jij ook genieten van een lekker kampvuurtje.

Hoe bouw je het kampvuur?

Een man op YouTube heeft een video gemaakt waarin hij uitlegt hoe je een zelf voedend kampvuur kan bouwen die maar liefst 12 uur meegaat. Het eerste wat je wil bouwen is een helling, daar heb je twee L-vormige stukken hout voor nodig. Deze twee stukken hout maak je aan elkaar vast om er een helling van te maken. Het volgende wat je doet is de stukken hout plaatsen op de helling. Om te zorgen dat het hout naar beneden kan rollen dienen de stukken ongeveer even groot te zijn. Nu je het hout op de helling hebt geplaatst gebruik je een tondel, een licht ontvlambaar materiaal om het vuurtje te stoken. Dit vuurtje start je onderaan de helling. Wanneer de eerste twee houtstukken branden is het kampvuur af en kun je 12 uur lang heerlijk genieten van een zelf voedend kampvuur.

Zie hieronder de video voor extra uitleg: