Hier droom toch iedereen van? Het ultieme gevoel van vrijheid, gaan en staan waar je wilt in een eigen gebouwde camper. En laat deze camper ook eens bijzonder stijlvol zijn. Een comfortabel bed, goed geïsoleerde ruimte en prachtige afwerking. Eerder schreven we over de camper van Zach. Een dikke chevy, omgebouwd tot permanente woonruimte. En nu kun jij deze zelf bouwen. Ga op zoek naar een opknapper en volg deze stappen:

1. Budget, ontwerp en voorbereiding

Aannemend dat je geen fulltime camperbouwer gaat worden dien je er rekening mee te houden dat het moment van aanschaf en van rijden wel een jaar uit elkaar kan liggen. Bepaal je budget, ga op zoek naar een geschikte camper en maak een ontwerp. Plan wanneer je bouwt en zoek hulp waar dat nodig is.

doe het zelf camper man man

2. Verwijder alle overbodige onderdelen

Je camper-in-spé had van origin waarschijnlijk een compleet andere functie. Een schilders-bus, transport-bus of oude ijsco-wagen. Strip alle overbodige onderdelen, verwijder de roest, schuur alles op en breng een nieuwe coating aan.

doe het zelf camper man man mannen blog

3. Isolatie

Belangrijk. Zowel geluid- als warmte-isolerend. Doordat de camper compleet gestript is, is het gemakkelijk om isolatie aan te brengen. Hierdoor wordt je niet klam wakker, blijft de camper in de zomer koel en in de winter warm.

doe het zelf camper man man mannenblog 2

4. Stoffering

Maak een basis van multiplex planken. Hierdoor wordt de isolatie bedekt en kan de vloerbedekking strak aangebracht worden.

doe het zelf camper man man 1

5. Het plafond

Afhankelijk van het design kiezen we de materialen voor het plafond. Neem een voorbeeld aan Zach en ga voor een stijlvol houten plafond wat de camper een warme sfeer geeft.

doe het zelf camper man man 6

6. Bed & keuken

Allereerst het bed. Je standaard boxspring van de Ikea gaat waarschijnlijk niet passen in je nieuwe, eigen gefabriceerde camper. Dus we moeten creatief zijn. Maak wederom een ontwerp met de juiste afmetingen en maak een eigen bed van multiplex. Mogelijk past een standaard matras. Zo niet, pak dan een oude matras, snijdt deze open en stoffeer deze opnieuw.

doe het zelf camper man man 9

Maak een bureau in de vorm van een plank die steunt op het bed en de keuken. Berg deze op achter de bestuurders-stoel wanneer het bureau niet gebruikt word.

doe het zelf camper man man 10

7. Zonne-energie

Investeer in zonnepanelen zodat je nooit zonder stroom komt te zitten. Deze bevestig je op het dak.

doe het zelf camper man man 11

8. Finishing touch

Het oog wil ook wat. Een speciale verfkleur, strakke afwerkingen en de deurpanelen afgewerkt met hout.

doe het zelf camper mannen blog Doe het zelf camper mannenblog

Misschien ging dit wat snel en heb je een gedetailleerdere uitleg nodig. Check daarom de complete guide van Zach op zijn website.