Hoe maak je zelf een McChicken met saus?

We weten allemaal wel dat een tripje naar de McDonalds over het algemeen niet bepaald gezond is. Zelfs in de salades van het fastfood restaurant zit vaak nog een aanzienlijke hoeveelheid calorieën. Balen, want die burgers zijn natuurlijk wel heel erg lekker. Gelukkig kun je heel veel zelf maken, zoals de McChicken – inclusief de saus natuurlijk, want die mag niet ontbreken. Naast de zelfgemaakte kipburger en saus heb je ook hamburgerbroodjes en een beetje ijsbergsla nodig.

 

De ingrediënten en het recept van de kipburger

De eerste stap is het maken van een overheerlijke kipburger. Die koop je natuurlijk niet in de winkel, maar maak je gewoon helemaal zelf. Overigens is deze versie nog niet super gezond, want ze gaan gewoon in de frituurpan. Dit heb je nodig om vier kipburgers te maken:

  • 2 stuks kipfilet
  • 100 gram bloem
  • zout en peper
  • uienpoeder
  • bakpoeder
  • 200 milliliter koud water

Met deze ingrediënten kun je aan de slag om de McChicken dan ook echt te maken:

  1. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden.
  2. Sla de kipfilet platter tussen twee laagjes huishoudfolie en halveer ze zodat je vier stukken krijgt.
  3. Mix de bloem met het water, 1/3 theelepel uienpoeder, 1,5 theelepel zwarte peper, een halve theelepel bakpoeder en een kleine theelepel zout.
  4. Haal de kipfilets door het beslag en frituur ze in 5 minuten gaar, bij voorkeur zonder het mandje.

Hoe maak je de saus van de McChicken?

Het sausje dat op de McChicken te vinden is, is natuurlijk geen simpele mayonaise. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn om de saus te maken. Alles wat je nodig hebt, is de Calvé Yofresh mayonaise of een vergelijkbare yogonaise saus. Meng een paar grote eetlepels van de mayonaise met een theelepel poedersuiker, een kwart theelepel uienpoeder en een beetje zout. De saus die je dan krijgt, is bijna niet te onderscheiden van de echte McChicken saus.

Het enige wat dan nog overblijft, is het bouwen van je McChicken. Snij een broodje doormidden, smeer er wat saus op en doe daarna eerst de sla en daarna de kipburger op het broodje. Je kunt er natuurlijk ook nog een dubbele McChicken van maken.

Ben je toch meer een liefhebber van rundvlees? Ook de Big Mac en de saus kun je zelf maken.