Het verhaal van de Porsche-speedboot

De Porsche-geïnspireerde Craig Craft 168-boot is in 1995 gebouwd, waarna hij vervolgens 27 jaar in een opslag heeft gestaan. Waarom, hoe en wat, is niet bekend. Wel dat de bijzondere boot recent verkocht is voor 39.000 dollar op een veilingsite. De boot wekte enthousiastelingen over de hele wereld. Het is geweldig origineel en dit ga je waarschijnlijk ook niet meer zien gebeuren.

Hieronder is een video te vinden van de boot:

 

Details van de speedboot

Het zitgedeelte met vier plaatsen is voorzien van voor- en achterkuipstoelen, deze zijn bekleed met geel vinyl met zwarte accenten. De uitrusting omvat een middenconsole met een opbergvak, bekerhouders en een Boss-stereo in de waterdichte behuizing. Ook zijn er Kenwood-speakers, voetmatten van Boss, Porsche en Boss-dashboard stickers aanwezig.

De totale looptijd van de boot is niet bekend. Wel is er naast het stuurwiel een toerenteller, een meter voor de oliedruk, een brandstofpeil en een snelheidsmeter zichtbaar. Schakelapparatuur en een gasrookdetector bevinden zich onder de radio.

Als het nog niet erg genoeg was om een van de meest iconische sportwagens aller tijden na te maken, wordt de speedboot niet eens aangedreven door een Porsche-motor. In plaats daarvan zit er een GM 4,3-liter V6 in combinatie met een Berkeley-straalaandrijving. De romp van glasvezel is zwart en geel geverfd, met op 911 geïnspireerde lichten, spiegels en carrosserie.

Hieronder nog wat meer foto’s van de speedboot:

gebouwde porsche boot

porsche speedboot