Halloween-outfit van Yolanthe Cabau maakt indruk op Instagram

Iets wat direct onze aandacht trok, was de outfit van Yolanthe Cabau. Niet omdat ze een aantal verschillende aan heeft, maar omdat er een toch wel aan de korte kant is. We weten niet hoe warm het in de VS is, maar dat zal wel een stuk warmer zijn dan nu in Nederland. Samen met vriendinnen zet ze het feestje waarschijnlijk op z’n kop gezien al hun outfits, die er stuk voor stuk verleidelijk uitzien. Daarnaast was ze ook nog haar zoontje, Xess Xava, op pad om wat snoepjes bij de bewoners uit de buurt te ‘veroveren’.

Maar wat ‘vieren’ we eigenlijk met Halloween?

Halloween is dus een feestdag die valt op 31 oktober. Vroeger werd Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Maar inmiddels is het feest ook over komen waaien naar onder andere Europa, Latijns-Amerika, Australië en Oost-Azië. Al is het hier natuurlijk nog steeds niet zo groot als in de landen waar het ooit begon.

Halloween is eigenlijk Allerheiligenavond, de avond voor Allerheiligen (1 november). Het feest werd traditioneel gezien alleen in Ierland werd gevierd. En volgens de Keltische kalender begon het nieuwe jaar niet op 1 januari, maar op 1 november. Daarom is 31 oktober tegelijk eigenlijk ook een soort oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, na al dat harde werken.

Op de avond van Halloween wordt er afscheid genomen van het verleden en zien we de toekomst tegemoet. In de 19e eeuw emigreerden veel Ieren en Schotten naar de Verenigde Staten en zij namen een aantal tradities, waaronder dit feest mee. En inmiddels is het een van de populairste feestdagen in de Verenigde Staten. Al betwijfelen we of dit ook de insteek was van Yolanthe.