De smalste stad ter wereld ligt in China

Ben je fan van reizen en Azië, dan zal China hoog op je lijstje staan. China mag dan wel een gigantisch land zijn, blijkbaar is het nodig om een functionerende stad te bouwen tussen twee steile bergen in. Praktisch zal het niet zijn, maar het ziet er toch behoorlijk indrukwekkend uit. Het water kan nog wel een upgrade gebruiken richting een wat blauwere kleurtoon, maar al met al is deze plaats een genot voor de ogen.

Yanjin ligt in het meest noordelijke punt van de provincie Yunnan – dat op zijn beurt grenst aan Myamar, Laos en Vietnam. In de video hieronder kan je deze county in volle glorie waarnemen vanaf een birds-eye view. De kleurrijke gebouwen springen als paddenstoelen uit de rest van de landelijke omgeving. Het water deelt de stad in drieën, dat te overbruggen is doorm iddel van… bruggen.

Zoals je ziet, is Yanjin gelegen in een typisch berggebied. Het hoogste punt is 2263 meter en het laagste is 329 meter. Vanwege de speciale geografische omstandigheden geniet het klimaat van de provincie Yanjin de kenmerken dat elke 10 km compleet anders,  het onderscheid tussen seizoenen is duidelijk.

Zie de YouTube-video hieronder voor indrukwekkende beelden:

 

Het is lastig te zien in de video, maar de stad gaat nog een stuk door landinwaarts en er rijdt zelf een trein doorheen. Er zijn ook langeafstandsbussen, taxi’s en minibussen die je naar de nabijgelegen steden kunnen brengen. Het strekt zich 62,5 kilometer uit van noord naar zuid en 46 kilometer van oost naar west en telt zo’n 3,762,000 inwoners.

De herkomst van Yanjin

In de oude tijd was Yanjin de regio waar de Bo-etnische groepen hun leven uitleefden, die nog steeds de meerderheid uitmaakt. Pas in 1917 stond Yanjin bij mensen bekend als een provincie en de naam “Yanjin” was vanwege zijn functie om zout te vervoeren. Verder staat het bekend om zijn lijst aan historische locaties die werden gebouwd in de eeuwenoude Qin-dynastie.