Yamaha SR500

De vele mogelijkheden die een SR500 biedt, maakt dit model geliefd onder de motorbouwers. Regelmatig zien we de Yamaha terug als brute cafe racer of scrambler. Ondanks de regelmaat waarin we het model zien, weet Auto Fabrica hun uitvoering toch te onderscheiden van de rest. Waar de mannen van de Britse garage gespecialiseerd in zijn, is het maken van simplistische en futuristische motoren.

yamaha sr500 cafe racer man man 2

Type 7X

Deze expertise zien we dan ook terug bij de Yamaha die luistert naar de naam ‘Type 7X’. Zoals altijd, is de bike eerst volledig gestript en zijn alleen de essentiële aspecten van de motor intact gebleven. Wat direct opvalt aan de motor is het design van de uitlaat. Waar we normaal gesproken de uitlaat ergens onderaan de motor zien, loopt deze bij de 7X naar boven. Hoewel de aluminium afwerking er tof uitziet, is dit niet het enige doel. Het beschermt namelijk ook die knie tegen de hitte van de uitlaat. Voor de verf is er gekozen om het subtiel te houden, rustige kleuren die op elkaar zijn afgestemd. Wat ook opvalt is het achterlicht of beter gezegd, het ontbreken van een achterlicht. Hier komt het futuristische aspect bij kijken. Zo lijkt het alsof het achterlicht achterwegen is gelaten, maar in werkelijkheid is deze verwerkt in het frame. Wanneer er goed gekeken wordt naar de achterkant van de bike, is te zien dat in het frame onder het zadel, kleine LED verlichtingen zijn verwerkt. Verder is de motor afgewerkt met grote Maxxis banden, waarmee het geheel toch die brute feeling krijgt.

yamaha sr500 cafe racer man man 3 yamaha sr500 cafe racer man man 4 yamaha sr500 cafe racer man man 5 yamaha sr500 cafe racer man man 6 yamaha sr500 cafe racer man man 7 yamaha sr500 cafe racer man man 8 yamaha sr500 cafe racer man man 9 yamaha sr500 cafe racer man man 15