De vliegende motorfiets heet de Xturismo en zoals genoemd gaat deze unit je bijna acht ton kosten. De vliegmachine werd onlangs gehuld op de Detroit Auto Show en zal vanaf volgend jaar ook in de Verenigde Staten op de markt komen.

Aerwins Technologies

De Japanner Shuhei Komatsu was al vanaf kleins af aan een groot Star Wars-fan, in het bijzonder van de supersnelle landspeeders (soort vliegende motorfietsen). Daarom besloot hij toen hij ouder was om er zelf een te gaan maken, vertelde hij aan de krant Detroit News.

Hij presenteerde samen met zijn bedrijf Aerwins Techologies zijn visie voor de machine, die boven de grond kan vliegen, op de North American Auto Show in Detroit. De Xturismo zou met een gewicht van 299 kilogram zo’n 40 minuten in de lucht kunnen blijven vliegen. Het bedrijf is gevestigd in Delawere, Verenigde Staten en is gespecialiseerd in het bouwen van onbemande drones.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XTURISMO™️ (@xturismo_official)

Vliegbrevet wel of niet nodig voor de vliegende motorfiets?

De hoverbike wordt al in Japan verkocht, maar hier wordt deze geclassificeerd als voertuig en niet als vliegtuig. Daarom heb je er geen vergunning of vliegbrevet voor nodig om hem te kunnen besturen. Shuhei Komatsu zegt te hopen op dat Amerikaanse regering zijn Xturismo evenmin classificeert als vliegtuig.

In 2025 zijn ze van plan om in de Verenigde Staten een kleine versie van de hoverbike te maken. Deze zou dan op de markt komen voor ongeveer 50.000 dollar. De machine is voorzien van een hybride motor van het merk Kawasaki.

Veiligheid en functies van de hoverbike

Je hoeft niet bang te zijn voor ongelukken. De Xturismo is voorzien van talloze veiligheidsfuncties en sensoren om bijvoorbeeld botsingen te vermijden. Daarnaast is de topsnelheid zo’n 100 kilometer per uur. De maker denkt dat consumenten hem gaan kopen voor recreatiedoeleinde en dat regeringen hem gaan gebruiken voor wetshandhaving of het inspecteren van infrastructuur.

Hieronder foto’s van de Xturismo:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XTURISMO™️ (@xturismo_official)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XTURISMO™️ (@xturismo_official)