Amsterdam wordt besmet met padelkoorts

Van 11 tot en met 15 oktober 2023 wordt de AFAS Live-arena in Amsterdam omgetoverd tot het epicentrum van de padelkoorts. De WPT Decathlon Amsterdam Open wordt georganiseerd door Triple Double, Golazo Sports en Deux Agency. Oprichtingspartners Timeless Investments en Kroonenberg Groep hebben een belangrijke rol gespeeld bij het naar Nederland halen van dit toernooi. Het evenement van vorig jaar was direct een groot succes, met miljoenen online kijkers, bijna 400.000 tv-kijkers op RTL7 voor de finaledag en 20.000 bezoekers ter plaatse.

Ook Decathlon is nauw betrokken bij het evenement; de sportwinkelketen is de naamgevende sponsor. En dat doet het bedrijf niet zomaar.”De populariteit van padel is de afgelopen jaren extreem hard gegroeid en wij verwachten dat deze groei blijft doorzetten”, vertelt CEO Lisa Noraz van Decathlon Nederland. “Zodoende is het één van de sporten waarop Decathlon zich de komende jaren zal blijven concentreren. Deze samenwerking draagt bij aan onze visie ‘move people through the wonders of sport’; met de WPT Decathlon Amsterdam Open willen we mensen inspireren om deze mooie sport te beoefenen.”

Padel-liefhebbers worden op hun wenken bediend

De WPT Decathlon Amsterdam Open wordt een spektakelstuk voor padelliefhebbers. Het gaat niet alleen om de opwindende wedstrijden, maar ook om mensen te inspireren om padel op te pakken en plezier te hebben. Padel is één van de snelstgroeiende sporten ter wereld, en heeft een enorme potentie.

“De kracht van Decathlon is dat zij padel toegankelijk maken voor een brede doelgroep”, vertelt toernooidirecteur John van Lottum. “In het internationale padelcircuit is het merk intussen niet meer weg te denken, professionals gebruiken hun producten en iedere sporter heeft wel een product van Decathlon in huis. Dit partnership is echt een ‘perfect match’, want het geeft ons de mogelijkheid om de WPT Decathlon Amsterdam Open -en padel in het algemeen- in het hele land onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.”

In de AFAS Live zal Decathlon een stand hebben waar padelliefhebbers de beste gear kunnen scoren. De sportwinkelketen heeft een uitgebreid assortiment producten, waaronder padelrackets voor beginners en experts, een verscheidenheid aan padelballen en high-tech padel-schoenen.

WPT
V.l.n.r.: toernooidirecteur John van Lottum, Sjoerd Dijkstra (Commercial Manager Decathlon Nederland), Simone Batelaan (e-Commerce Manager Racketsporten Decathlon Nederland), Eric Lankers (Partnerships Manager WPT Amsterdam Open).

Decathlon is al sinds jaren 90 actief in de padelwereld

Decathlon is al sinds de jaren 90 actief in de padelwereld. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en test hun producten vanuit het hart van padel – Madrid. Hier, in samenwerking met Horacio Álvarez Clementi, de Argentijnse coach en voormalig nummer één van de wereld, heeft de sportwinkelketen een divers en hoogwaardig assortiment gecreëerd voor zowel recreatieve spelers als topsporters. Tegenwoordig doet Decathlon dat vanuit hun padelmerk Kuikma.  Dus, als je sterspelers Maxi Sánchez en Lucía Sainz ziet schitteren in de WPT, weet je dat ze dat doen met Kuikma-producten. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt Decathlon ook verschillende andere padel-merken aan, waaronder Head en Bullpadel.

Markeer je agenda

Tickets voor de finales zijn al uitverkocht, maar maak je geen zorgen, er zijn nog tickets beschikbaar voor Dutch Day op woensdag 11 oktober. Het is een dag waarop alle Nederlandse topspelers je zullen betoveren met hun vaardigheden.

Scoor je tickets hier via de website van World Padel Tour Decathlon Amsterdam Open en en maak je klaar om padelgeschiedenis te zien!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ziggo Sport (@ziggosport)

Over Decathlon

Met meer dan 1.750 winkels in meer dan 70 landen is Decathlon een wereldwijd sportmerk. De Franse sportgigant, heeft 22 winkels in Nederland en biedt producten voor meer dan 100 sporten, van kamperen tot fietsen tot wintersport. Of je nu een professional bent of net begint, Decathlon heeft de uitrusting die je nodig hebt om je spel te verbeteren.

In samenwerking met Decathlon.