Goede oefeningen met elastiek

Er zijn oneindig veel oefeningen die je kan uitvoeren tijdens je workout met een elastiek. Wij zullen je vertellen over de oefeningen die het meest effectief zijn voor je workout met elastiek.

Upright rows

Bij deze oefening moet je rechtop staan. Ga met beide voeten op het elastiek staan en hou het elastiek kruiselings vast op heuphoogte. Zorg ervoor dat je ellebogen naar buiten wijzen. Beweeg je handen nu van boven naar beneden.

Rows

Bij deze oefening moet je op de grond zitten met gestrekte benen. Plaats het elastiek aan de onderkant van je voeten. Houd het elastiek vast op een manier waarbij je handpalmen naar boven zouden wijzen. Vervolgens trek je het elastiek naar je toe, en laat je het weer rustig terugveren.

Chest press

Bij de chest press doe je het elastiek om een paal heen. Ook zit het om jou heen waarbij je met je rug dichtbij naar de paal toe staat. Vervolgens leun je lichtelijk naar voren hou je het elastiek vast op borsthoogte. Hierna duw je het elastiek van je af en hou je dit even vast voordat je weer terugkeert in de oorspronkelijke positie.

Squatten met elastiek

Bij deze oefening doe je een normale squat alleen met een kleine toevoeging. Plaats het elastiek onder je voeten en hou hem vast in je handen. Vervolgens voer je de squat uit.

Push ups

Doe het elastiek over je rug en plaats het onder je beide handen. Vervolgens doe je een normale push up. Hierdoor zullen push ups nóg effectiever zijn.

Dat gezondheid hoog in het vaandel staat onder het Nederlandse volk, dat moge duidelijk zijn. Wij Nederlanders doen steeds meer fitness dus ook thuis sporten we meer. Neem de bovenstaande oefeningen met elastiek mee in jouw workout schema en blijf fit.