VLOT magazine kiest ieder jaar een winnaar voor de woonboot van het jaar verkiezing. Zo sleepte  Maarten Vroegindeweij de prijs van het jaar 2018 binnen. Wat begon als een woning op het water voor eigen gebruik, mondde uit in een eigen bedrijf. Maarten kocht in eerste instantie een ark aan het Wantij in Dordrecht, om vervolgens zijn eigen woonboot te maken. Dit werd zijn prototype van een gerobotiseerde bouwmethode voor woonboten.

Woonboot van het jaar

Maarten heeft samen met zijn broer een werf aangekocht en hun eigen bedrijf gestart, genaamd Domera. Door zijn bedrijf is zijn eigen woonboot het prototype geworden. Nieuwe kopers van een woonboot van Domera hoeven dan ook niet het precies gelijke huis als Maarten te kopen. Middels virtual reaility kunnen zij hun eigen woonboot designen. Dit zorgt ervoor dat het bouwen van een woonboot goedkoper en inzichtelijker wordt, aldus de broers. Zijn eigen parel is door 143 geprefabriceerde bouwelementen, die nu met de hand maar in de toekomst door robots in elkaar gezet gaan worden.

 

Toch was dit niet de reden dat dit de woonboot van het jaar werd. Wanneer jij erop loopt, loop jij voor je gevoel richting een donkere schuur. Maar wat is het een heerlijk gevoel als je de lichte, open ruimte binnenloopt. Met een prachtig wijd uitzicht over het Wantij maakt het dit de waterbeleving waar je altijd van droomde. Wanneer jij op het terras van deze prachtige woning op het water zit, voel jij je de koning te rijk. Daarnaast is ook gedacht aan het milieu, zo is het bouwproces nagenoeg CO2-neutraal en zit er driedubbelglas in. Hierdoor heb jij nauwelijks energieverbruik, een concept voor de toekomst.

Woonboot van het jaar

Woonboot van het jaar Woonboot van het jaar Woonboot van het jaar

Mocht je snel zeeziek zijn en niet zo houden van woonboten. Dan hebben wij ook wat voor de mensen die liever een huis tot hun beschikking hebben, check de bruutste woningen van Amsterdam of de pareltjes van Funda Katwijk eens.