Nederlandse zanger Douwe Bob

De 27-jarige ras-Amsterdammer is inmiddels een bekende Nederlander en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse pop-industrie. Douwe Bob heeft het maar goed voor elkaar. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland zelfs op het Eurovisiesongfestival, waar hij 11e werd. Daarnaast scoorde hij velen hits en zijn nummer Hold Me had daarbij de hoogste notering in de hitlijsten: #2 in de Single Top 100 en #8 in de Mega Top50 op 3FM. Ook privé gaat het hem voor de wind. Zo kocht hij een tijd geleden een prachtige woonboot. En dit is er niet zomaar eentje.

uitzicht woonboot douwe bob

De woonboot van Douwe Bob

Natuurlijk is Douwe Bob lekker in zijn eigen geboortestad gebleven: Amsterdam. Hij heeft een prachtige woonboot weten te bemachtigen die ook nog eens een fantastische ligging heeft: tegen het KNSM-eiland aan. Voor de mensen die niet echt bekend zijn in onze hoofdstad: dat eiland bevindt zich op nog geen 10 minuten rijden van Amsterdam Centraal. Hij heeft dus een goede plek gevonden waar hij kan liggen met de woonboot. Overigens betaalt hij daar wel flink voor: het liggeld kost hem 1650 euro per jaar.

Toen de woning te koop kwam te staan, was de vraagprijs maar liefst 1.275.000 euro. Douwe Bob vond dat nog nét iets te veel en wist de varende woning over te kopen voor 1.050.000 euro. Of hij daar een privéconcert voor heeft moeten geven, is niet duidelijk.

woonkamer douwe bob keuken woonboot

What’s inside?

De woning komt uit 1936, maar dat is van binnen én buiten absoluut niet te zien. Want de vorige eigenaar heeft het een flinke opknapbeurt gegeven, waardoor het een heel moderne woning is geworden. Douwe heeft een woonoppervlakte van 320 vierkante meter. Hij heeft in totaal 11 kamers, waarvan er vijf slaapkamer zijn en hij heeft maar liefst twee badkamers in de woonboot.

Ook heeft Douwe Bob een prachtige woonkamer mét keuken. En die keuken is voorzien van alle luxe, waardoor Douwe een prima maaltijd kan maken op zijn schip. Maar dat is niet het enige: de zanger kreeg er ook nog een sauna en een bubbelbad bij. Hij heeft trouwens nog wat logeerkamers laten maken in de oorspronkelijke machinekamer, zodat hij ook gemakkelijk vrienden kan uitnodigen en die een eigen bed kan aanbieden.

slaapkamer douwe bob bubbelbad en sauna