De prijs van een koopwoning in Amsterdam

Laten we je maar alvast meteen uit je droom helpen, bijna niks is ‘echt’ goedkoop in Amsterdam. Maar er zijn natuurlijk wel delen waar de prijzen als paddenstoelen uit de grond schiet en waar het voordeliger is, relatief dan hè. Dat hangt af van een aantal factoren.

Amsterdam is een gewilde stad onder de Nederlanders, maar ook buitenlanders trekken massaal richting onze schilderachtige hoofdstad. Dat heeft natuurlijk volop invloed op het aanbod en de vraagprijs op de huizenmarkt. Wat erg kan wisselen wanneer je in de Bijlmer of binnen de grachtengordel kijkt. We zochten voor je uit waar je het voordeligst kan wonen, per m2. Kleine disclaimer; echt goedkoop gaat het helaas niet worden

Amsterdam huis kopen waar

Vraag en aanbod

De huizenmarkt ligt aardig op z’n gat, helemaal in Damsko. Studenten kunnen maar moeilijk een plekje vinden en starters hebben het ook zwaar te verduren in hun jacht naar hun eerst woning. De vraag is groot, maar het aanbod is daar niet tegen opgewassen. Je moet mazzel hebben of goed weten wat je doet om een plek te scoren – en waar je moet zoeken.

De goedkoopste wijken in Amsterdam om een huis te kopen

Oké, door naar de cijfers en feiten. In het centrum ga je veruit het meeste betalen, logisch ook. Vlakbij het Centraal Station betaal je al gauw gemiddeld 7.901 euro per m2. Naarmate je richting het zuiden gaat, richting De Pijp, of het oosten in Zeeburg zakt dat af richting de 6.000 per m2.

wijken amsterdam lage prijs per m2 huis kopen

De goedkoopste spot ligt in de Bijlmer in stadsdeel Zuidoost. Je woont hier het verste van het centrale gedeelte, dus dat verklaart de prijs. Toch ben je met de Noord-Zuid lijn al gauw waar je wilt zijn, dus laat je niet voor de gek houden door deze afstand. Een andere voordelige optie ligt in Osdorp. Daar kost de gemiddelde m2 rond de 3.000 euro. Ongeveer hetzelfde als in Zuidoost, aldus de Bijlmer. Ook Amsterdam-Noord kan een uitweg bieden, de prijzen liggen ook relatief goedkoop en er worden veel hippe restaurants en winkels opgezet. Hieronder vijf relatief goedkope wijken in Amsterdam.

  1. Geuzenveld
  2. Osdorp
  3. Bijlmer
  4. IJburg
  5. Buikslotermeer (Amsterdam-Noord)

Check hier alle prijzen per gedeelde en alvast succes met de tergend moeizame jacht naar je nieuwe woning in 020.