Bijzondere woonboerderij te koop in Andijk

Zoals gezegd is de woonboerderij gelokaliseerd in Andijk, een dorp in de Noord-Hollandse gemeente West-Friesland in de buurt van Hoorn en Enkhuizen, aan het IJsselmeer. De boerderij staat op een perceel van liefst 1.065 vierkante meter, verdeeld over twee wegzijden. 835 m² aan de ene kant, 230 m² aan de andere kant. De totale woonoppervlakte bedraagt 575 vierkante meter.

Aan de overzijde van de weg zijn een garage en parkeerplaatsen te vinden. De stolpboerderij is opgedeeld in twee delen: een gedeelte om privé te wonen en een gedeelte welke ingericht is met kamers voor de verhuur. Er zijn tien kamers bestemd voor de verhuur, waarvan er zes nu daadwerkelijk bewoond worden.

Boerderij

Wat bij het betreden van de boerderij direct opvalt is de authentieke en kleurrijke inrichting in het gehele pand. Je moet er van houden. De enorme woonkamer heeft in het midden een markante schouw en een ouderwetse bedstee en heeft de elementen uit het bouwjaar 1775 in volle glorie kunnen behouden. Op de begane grond is verder nog een werk/slaapkamer te vinden. Er is ook een ruime woonkeuken met een groot aanrecht in hoekopstelling inbouwkasten.

Boerderij Andijk

Als we naar boven lopen vinden we nog eens twee slaapkamers en een apart toilet. De master bedroom verschaft daarnaast toegang naar de tweede verdieping, welke ruimte zich goed leent extra woonruimte, werkruimte of slaapkamer. Je kunt het helemaal naar jouw smaak maken!

Het verhuurde deel van de boerderij

Zoals eerder vermeld heeft de boerderij een speciale vergunning die verhuur toestaat. Tien kamers zijn voor verhuur bestemd, waarvan er zes momenteel worden bewoond. Dat is immers een apart gebouwtje, en je hebt dus geen huurders in je eigen woning.

Op de begane grond bevinden zich in totaal vier kamers. Twee daarvan zijn via een aparte ingang aan de buitenzijde toegankelijk en delen de entreehal, een doucheruimte en toilet. De andere twee kamers zijn toegankelijk via de gezamenlijke entree waar zich ook de gezamenlijke doucheruimte en toilet bevinden. Op de eerste verdieping de overige 6 kamers, een algemene ruimte/overloop, het gezamenlijke toilet en de nooduitgang.

Verhuurde deel boerderij

De woonboerderij in Andijk is bij uitstek geschikt voor de liefhebber van het buitenleven. Er is namelijk een zonnige tuin aan water ingericht met gazon, beplanting en straatwerk. Je kan de hele dag door in de vele hoekjes en op de vlonder genieten van de zon.

Wat is de vraagprijs op Funda?

Voor de gigantische woonruimte en de vele mogelijkheden betaal je uiteraard wel de hoofdprijs. Hoewel dat in verhouding ook nog wel meevalt. Voor € 649.000 kun jij de nieuwe eigenaar worden van deze zeer excentrieke woonboerderij in Andijk op slechts 45 minuten van Amsterdam! Bekijk hieronder nog een aantal foto’s:

boerderij andijk te koop met kamers om te verhuren funda

Woonkamer met schouw boerderij