Prachtig rietgedekte boerderij met inpandige stal en weiland te koop

Deze monumentale boerderij “GROOTBOS”  is gelegen aan de Smalzijde 24 in Nieuwland en beschikt over vele authentieke elementen. Zo heeft het onder andere twee dakvensters, gebinten/spanten en (balken)plafonds, vensters met binnenluiken, schuiframen met roedeverdeling, schouwen, paneeldeuren, voormalige bedstede, glas in lood, Oudhollandse plavuizen en een granieten vloer.

Dankzij de grote hoeveelheid inpandige ruimten zijn er veel mogelijkheden om alles naar smaak in te richten. De boerderij dient alleen wel nog gemoderniseerd te worden en bouwkundig wat verbeterd te worden. Deze boerderij is dan ook zeker een aanrader voor liefhebbers van karakteristieke woningen met authentieke details.

rietgedekte boerderij te koop funda

Een van de meest indrukwekkende rijksmonumenten in de omgeving

Dit monumentale boerderij is één van de meest indrukwekkende rijksmonumenten in de omgeving en biedt een prachtig uitzicht over het polderlandschap. De kavel zelf heeft een oppervlakte van ca. 6.900 m². Daarbij is er ook nog eens de mogelijkheid om de naastgelegen boomgaard van 3.650 die over diverse hoogstamfruitbomen beschikt bij te kopen. Naast het feit dat deze boerderij ideaal is om wonen en werken te combineren door bijvoorbeeld een praktijk aan huis, is hij ook ideaal voor vele andere functies dankzij de grote hoeveelheid aan ruimte. Er moet wel nog het een en ander aan geklust worden, maar dan heb je ook wat. Ideaal voor de mensen die erg van het buitenleven houden.

Indeling en foto’s van Funda

Vanaf de entree op de begane grond is er toegang tot de woonkamer, open ruimte en voorkamer met inbouwkast. Tevens is er ook een hal aanwezig die toegang geeft naar de kaaskamer en royale kelders met een trapopgang naar de tussenverdieping. Verder is er een ruime keuken met inbouwkast, badkamer, toiletruimte en stalgedeelte met een inpandig voormalig knechtenverblijf aanwezig. Perfect voor als je een paardenliefhebber bent dus. Vervolgens zijn er op de tweede verdieping twee slaapkamers te vinden, waarvan een zeer ruime slaapkamer met schouwpartij, inbouwkast en een luik die toegang geeft tot de zolder. De zolder zelf beschikt over dakkapellen en slaapkamers en biedt mogelijkheden voor het creëren van extra kamers. Bekijk hieronder enkele foto’s (bron: Funda):

woonboerderij

funda woonboerderij

woonboerderij

stal boerderij stal inpandig woning