Hugo Kennis woont in Amsterdam

Voor maximaal twee jaar mag Hugo Kennis vertoeven in dit enorme appartement aan de Amsterdamse grachten. Het pand is een rijksmonument en heeft vroeger gediend als pakhuis. Dit maakt het gebouw nóg sfeervoller en het zorgt voor net wat extra charme. Het pand werd door de VOC neergezet in de tijden dat de handel in Nederland een enorme opmars kende. We hebben het over de Gouden Eeuw. Destijds werden dit soort panden gebruikt om de goederen van kooplieden op te slaan. Om deze goederen naar bovenliggende verdiepingen te krijgen werd de zogenaamde hijsbalk gebruikt. Deze zit nog altijd aan het gebouw en is inmiddels dus onderdeel van de woning van Hugo Kennis. Aan de buitenzijde is het gebouw dus nauwelijks (of niet) veranderd sinds het uit de grond gestampt is. Kennis woont dus in een stukje Amsterdamse geschiedenis!

Geweldige inrichting van het grachtenpand

Zo historisch het appartement er van de buitenkant uitziet, zo modern is het aan de binnenzijde. De woning beschikt over 120 vierkante meter aan woonruimte en is – voor Amsterdamse begrippen – dus zeer ruim. Het appartement heeft drie kamers waarvan twee slaapkamers en één badkamer. De keuken is erg luxe en beschikt over alle nodige inbouwapparatuur. Daarnaast is de keuken geschikt voor de nodige feestjes. Er is namelijk een gezellige bar terug te vinden in dezelfde ruimte. Om een avondje aan de bar te hangen hoeft Hugo dus niet eens z’n huis uit.

De badkamer is net zo groot als een gemiddelde woonkamer in Amsterdam en bezit twee keurige wastafels en een gigantisch bad. Het échte hoogstandje van deze woning vinden we terug in de woonkamer. Hier zorgen twee openslaande deuren voor een prachtig uitzicht over de beroemde grachten van onze hoofdstad. Vanaf het balkon is het uitzicht schitterend en kijk je zo uit over de Jordaan.

grachtenpand woning hugo kennis

Hij verhuurt zijn eigen huis in Oostzaan

Zijn eigen woning verhuurt Hugo Kennis om de grote kosten van dit appartement op te vangen. Hij verhuurt z’n huis in Oostzaan voor een maandelijks bedrag van zo’n 4000 euro. Maandelijks gaat hij er dus ruim 1000 euro op vooruit! Wel moest Hugo een eenmalige waarborgsom aftikken voor dit grachtenpand. Dit zou hem 5800 euro hebben gekost.

Kennis heeft zijn centen vooral te danken aan het programma Eigen Huis en Tuin, welke hij samen met Froukje de Both presenteert. Over twee jaar moet de Nederlandse tv-kok dit adres te Amsterdam wel weer verlaten. Hij kan de komende twee jaar dus nog genieten van het luxe appartement en de mooie ligging aan de grachten, maar is daarna weer overgeleverd aan z’n eigen villa in Oostzaan. Ook niet erg, op gebied van luxe gaat de kok er niet op achteruit! Bekijk hieronder meer foto’s of neem een kijkje op de website van BekendeBuren:

keuken tv kok hugo kennis amsterdamstijlvolle-badkamer-wit-en-grijs.jpg