Welk automerk valt in de smaak bij vrouwen?

Misschien lijken auto’s niet veel te doen aan je aantrekkelijkheid, maar dan heb je het mis. Maar liefst 51 procent van de vrouwen hecht waarde aan wat voor auto er bij jou voor de deur staat. Bij het onderzoek van OSV, een Britse leasemaatschappij, werden duizenden vrouwen gevraagd welke auto’s zij het meest aantrekkelijk vinden voor mannen.

 

De resultaten zullen je wellicht verbazen. Zo kwam Audi als beste merk uit de test. Maar liefst 77 procent van de vrouwen gaf aan dit de aantrekkelijkste auto te vinden voor haar toekomstige man. Daarna volgden Mercedes met 71 procent en Volkswagen met 68 procent. Wat opvalt uit het onderzoek is dat het merk BMW totaal niet de aandacht trekt van de vrouwen. Slechts 7 procent van de vrouwen gaf aan deze auto aantrekkelijk te vinden. Ook met een Skoda gooi je geen hoge ogen.

De top 10 auto’s op een rij

Oke, nu weten we welke automerken goed in de smaak vallen bij de vrouwen. Nu nog de soort auto, want dat zijn er nog al wat. Vooral de cabrio’s komen goed uit de test, helemaal als het dan ook nog stiekem een sportauto is. Uit het onderzoek van het Amerkiaanse Road & track komen de tien favoriete autosoorten van de vrouwen. Deze vind je hieronder:

1. BMW Z4 (cabrio)
2. Corvette
3. Dodge Charger
4. Ford Mustang
5. Honda S2000
6. Hyundai Coupe
7. Mazda MX-5
8. Mercedes-Benz SLK
9. Nissan 350Z Roadster
10. Pontiac Solstice