Kerkelijk wonen in Gelderland

Wanneer je deze prachtige woning wil kopen, dan moet je in Apeldoorn wezen. Het huis in de Gelderse stad, bevat een perceel van maar liefst 227 vierkante meter. De woning zelf, bevat een woonoppervlakte van 165 vierkante meter. De kerk, die omgebouwd is tot een prachtige woning, staat momenteel op Funda te koop voor 750.000 euro. Een prima prijs wat ons betreft, want je moet eens zien hoe het er nu vanbinnen uitziet.

Wat heeft de Funda-advertentie te vertellen over de woning in Apeldoorn?

Wanneer je de woning betreedt, wandel je gelijk de woonkamer binnen. Deze woning oogt heerlijk ruim, en ziet er meer dan strak uit. Je ziet in het huis ook absoluut nog de klassieke kerkelijke elementen terug. De prachtige glas-in-loodramen zijn onaangetast, en de hoge daken geven een zalig ruimtelijk gevoel.

Woning kerk

In dezelfde ruimte vind je ook de keuken. Deze keuken bevat een luxe en strak keukenblok, waar jij je heerlijk op kan uitsloven. Leuk feitje: het keukenblok is geplaatst op de plek waar eerst het altaar stond. Wanneer je aan het kokkerellen bent, heb je vanaf hier dan ook uitstekend uitzicht over de rest van de benedenverdieping.

Kerk keuken huis

Aan de achterzijde van deze woning, bevinden zich ook nog de badkamer/plee en een extra slaapkamer. Deze zijn te betreden door twee houten schuifdeuren die achter de keuken zijn ingebouwd. De badkamer oogt, net als de rest van het huis, vrij luxe en strak.

Designwoning kerk

Een andere absolute eyecatcher op de benedenverdieping, is de zwevende trap die je naar boven kan nemen. Wanneer je deze trap opwandelt kom je eerst op een overloop. Op deze overloop heb je nog de mogelijkheid om een extra kamer te bouwen. Vanaf de overloop kan je door de transparante ramen, zo de slaapkamer inkijken. Deze slaapkamer, met opvallend behang, bevat een behoorlijke hoeveelheid kastruimte. Daarnaast oogt het door de ramen heerlijk chique.

Slaapkamer kerk

Voor de rest bevat de woning nog een heerlijke voortuin. Perfect om in de zomer zalig te vertoeven.

Check hieronder meer foto’s van deze unieke tot woning omgebouwde kerk:

Kerk Apeldoorn Funda

Mooie woonkamer religieWand keuken kerk

Bovenuitzicht in kerk

Tweede beeld slaapkamer apeldoorn